Kao u doba Jugoplastike: Pogledajte totalno žutilo na Gripama

Foto: Screenshot, Video: Dalmatinski portal

NAKON senzacionalne pobjede 66:63 protiv najjače Cedevite, igrači Splita još su dugo na parketu slavili veliki trijumf s navijačima na prepunim Gripama.
 
Službeno najbolji košarkaški klub svih vremena koji je u posljednjih 20 godina gurnut na marginu ponovo ima veliku podršku navijača. 
 
''Pola'' Splita došlo je na Gripe kako bi uživo bodrilo Žute u lovu na pobjedu protiv najvećeg protivnika u hrvatskoj košarci – Cedevite, stotinjak gledatelja s plaćenim ulaznicama uopće nije moglo ući u dvoranu, a neki navijači doslovno su visjeli s ograde.
 
Atmosfera je bila nezaboravna i neki stariji navijači prisjetili su se vremena kad je Jugoplastika harala košarkaškom Europom.
 
''Atmosfera je bila sjajna, vrhunska i izuzetno sam ponosan da sam ja jedanput rasprodao dvoranu, draže mi je nego da sam pobijedio. Sjedio sam na skalama prije trideset godina, dolazio sam satima prije utakmice kako bih našao svoje mjesto na tribini'', rekao je nakon utakmice o atmosferi trener Žutih Ivica Skelin, a ludnicu na Gripama nije propustio pohvaliti ni najbolji strijelac Splita Mateo Kedžo:
 
''Ne sjećam se kada sam ovakvu atmosferu zadnji put doživio, možda prije 14 godina kada smo osvajali naslov. Nevjerojatne emocije.''
 

Pročitajte više