KRVAVI DERBI Kaos na tribinama zasjenio veliku Bilićevu pobjedu

Foto: Getty Images/Guilver Image, Twitter/Screenshot

VELIKU POBJEDU Slavena Bilića i West Hama nad Chelseajem u londonskom derbiju Liga kupa zasjenili su neredi navijača na tribinama. Bilićeva momčad upisala je treću uzastopnu pobjedu i s 2:1 prošla u četvrtfinale.

> Slaven Bilić opet ruši velikane! West Ham izbacio Chelsea

Tijekom utakmice došlo je do sukoba navijača West Hama i Chelseja na tribinama i oko stadiona, ljuti rivali gađali su se sjedalicama, kovanicama, šalovima i raznim predmetima. U žestokom okršaju bilo je i ozlijeđenih i krvavih glava, a engleski mediji izražavaju posebnu zabrinutost zbog sigurnosnih propusta na olimpijskom stadionu.

Do sukoba je došlo već na početku susreta, a divljanje se nastavilo i kasnije. Interventna policija razdvojila je navijačke skupine na tribinama i ispred stadiona. Prema pisanju engleskih medija, dio odgovornosti za nerede je na policiji i redarskoj službi koja je reagirala panično, a zbog propusta organizatora i velike gužve, dobar dio navijača zapeo je na ulazima kada je utakmica počinjala. I onda je krenuo kaos.

Bilić: Neprihvatljivo, a posebno u Engleskoj

Uoči utakmice West Ham je pozivao navijače na mirno navijanje bez incidenata, a i Slaven Bilić molio ih je da derbi prođe u miru. Susret je označen visokorizičnim zbog ranijih sukoba istih skupina.

Bilić je nakon pobjede osudio incidente: 

"Primijetio sam nerede. Ali igrala se utakmica, bio sam više koncentriran na to. Ne znam što se dogodilo, ali što god bilo, protivimo se takvim stvarima kao klub i kao momčad. "Neprihvatljivo je da se ovako nešto događa, a posebno u Engleskoj", rekao je Slaven Bilić.

I Antonio Conte se, poput Bilića, nagledao i puno ružnijih scena na stadionima. "Moram biti iskren, nisam vidio situaciju jer se igrala utakmica. Ne volim takve situacije. Važno je imati pravu atmosferu. Prije svega u Engleskoj smo navikli gledati pravu atmosferu. Ova zemlja je sjajna u tom pogledu. Žao mi je zbog ovoga".



 

Ipak, velik dio West Hamovih navijača pjevajući je sa stadiona otišao kući.

Pročitajte više