Kaos s Majerovim transferom. Ovo su različite priče dvojice insajdera

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

LOVRO MAJER (25) mogao bi napustiti Rennes, no pitanje je u kojem će klubu nastaviti karijeru s obzirom na to da dvojica stručnjaka za transfere, inače dobro upućena u tržište nogometaša, imaju različite informacije. Gianluca Di Marzio jučer je objavio da je hrvatski reprezentativac blizu odlaska u Eintracht Frankfurt, gdje bi igrao s dvojicom sunarodnjaka - Kristijanom Jakićem i Hrvojem Smolčićem.

Par sati kasnije Nicolo Schira napisao je kako je skoro završen transfer vrijedan 30 milijuna eura između Rennesa i Wolfsburga. Di Marzio nije otkrio nikakve detalje o potencijalnom odlasku u Eintracht, dok je Schira naveo kako Majera u Wolfsburgu čeka petogodišnji ugovor i plaća od 2.5 milijuna eura po sezoni. 

Podsjetimo, francuski mediji već su pisali da je Majer sve bio dogovorio s Wolfsburgom, čiji je trener Niko Kovač, ali Rennes je odbio tri ponude njemačkog kluba, s tim da je jedna iznosila 20 milijuna eura. Wolfsburg je za Majera htio dati i braniča Maxencea Lacroixa (23), koji na Transfermarktu vrijedi 17 milijuna eura, i tome dodati desetak milijuna eura, no posao tada nije bio dogovoren.

Što se događa s Majerovim transferom?

Majer je u Rennes stigao u ljeto 2021. u transferu iz Dinama vrijednom 12 milijuna eura i ima ugovor do kraja sezone 2026./27. U prvim mjesecima igrao je fantastično i prema L'Equipe završio u momčadi sezone. No druga je bila znatno slabija.

Tvrdilo se da ga Rennes želi prodati, ali je potom objavljeno kako ga trener Bruno Genesio ne planira pustiti. Za francuski klub odigrao je 78 utakmica uz učinak od devet golova i 16 asistencija. Na pripremama je zabio fantastičan gol iz slobodnog udarca u 5:0 pobjedi nad Nottingham Forrestom. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura.

Pročitajte više