KAOS U BLACKBURNU Navijač utrčao na teren i napao igrača Burnleya, baklja pogodila dijete

Foto: Getty Images/ Guliver Image

UTAKMICU engleskog Liga kupa, koji se sad zove Carabao Cup, između Blackburna i Burnleya (0:2) obilježili su veliki neredi. Ewood Park je izgledao kao stadion iz '80-ih godina, "zlatnog" doba huliganizma u Engleskoj.

Nakon što su gosti poveli golom Jacka Corka, dvojica domaćih navijača utrčala su u teren, a jedan od njih je prvo Burnleyeva igrača Ashleya Westwooda primio za vrat te gurnuo Jamesa Tarkowskog u prsa.

Huligana su igrači obiju momčadi srušili na teren prije nego što je slobodno s drugim navijačem sam otišao s terena i tek tad su ga uhvatili redari i policija.

"Htio sam intervenirati kad su zaštitari sve nijemo gledali. Sigurnost igrača mora biti na prvom mjestu. Prije nekoliko godina utrčavanje u teren bila je zezancija. No svijet se promijenio i danas se događaju jako ružne stvari. Puno je više mržnje, puno je više nasilja i to moramo imati na umu pri organizaciji utakmica", rekao je Burnleyev trener Sean Dyche.

Policija je objavila da je uhitila petero osoba, uključujući i muškarca koji je zapalio baklju i pogodio devetogodišnje dijete. Mališan se, nasreću, izvukao samo s lakšim opeklinama.

Pročitajte više