Kaos u Partizanu. Direktor: Igrači neće biti izbačeni, provjerili smo stanarine

Foto: M.M./ATAImages, Dusan Milenkovic/ATAImage//PIXSELL

PARTIZAN je u desetom kolu srpskog prvenstva u Subotici pobijedio Spartak 3:0, čime se i dalje nalazi na vrhu lige s 28 bodova i bez poraza. Međutim, u beogradskom velikanu je kaotično stanje. Slavlje nad Spartakom obilježio je sukob trenera Igora Duljaja i napadača Queensyja Menige. 

Duljaj je htio Meniga uvesti u igru u 87. minuti, ali se ipak predomislio i poslao ga natrag na klupu. To je razbjesnilo Nizozemca, koji je nasrnuo na svog trenera, no vrlo brzo ih je razdvojio ostatak stručnog stožera i rezervi. Meniga se kasnije ispričao te izjavio "da nije bilo tučnjave" njega i trenera.

Duljaj je nakon utakmice rekao kako igrači Partizana ne dobivaju plaću. "Ne mogu više pred igračima razmišljati je li netko dobio za stanarinu, hoće li nekoga izbaciti iz stana, ima li netko za mlijeko djetetu, ali to je tako", poručio je Duljaj.

"Stvarno ne znam zašto je Duljaj rekao da igrače izbacuju iz stanova i da nemaju za mlijeko"

Direktor Partizana Miloš Vazura komentirao je Duljajevu izjavu. "Nažalost, javnost nije mjesto za ovakve priče, to se rješava unutar kuće. U srijedu, dva dana prije utakmice sa Spartakom, imali smo sastanak s igračima, odnosno kapetanom i njegovim zamjenicima, i tada je postignut dogovor za dalje. Nitko sa sastanka nije otišao nezadovoljan", rekao je Vazura za Novosti.

"Stvarno ne znam zašto je Duljaj rekao da igrače izbacuju iz stanova i da nemaju za mlijeko. To nema veze sa stvarnim stanjem. Jedna skupina igrača, ona koja je bila u klubu i prije prijelaznog roka, dobila je plaće 15. rujna, a deset dana kasnije novac su dobila još jedanaestorica.

Novim igračima se praktički ništa ne duguje. Mjesečna primanja nogometaša su između 10 i 50 tisuća eura, ovisno o jačini ugovora. Pojačanja su u zadnja tri mjeseca dobila između 100 i 160 tisuća eura. Postoje dugovanja prema onima koji su u Partizanu bili i prije ljetnog prijelaznog roka, od toga ne bježimo, ali ona nisu takva da nekome ugrožavaju egzistenciju.

Provjeravali smo stanarine svih igrača i nikome ne prijeti izbacivanje. Javnost mora znati da prvotimci potpisuju ugovore sa stanodavcima, a da u sklopu ugovorne obaveze postoje sredstva namijenjena baš za to. Klub ne plaća igračima stanarine, oni to rade sami", rekao je Vazura.

Pročitajte više