Kaos u tunelu. Juriš huligana, dva igrača Barce spriječila mlaćenje suigrača

Screenshot: Twitter

PROSLAVA naslova Barcelone nakon pobjede kod Espanyola (4:2) u 34. kolu La Lige pretvorila se u kaos i zamalo jako teške posljedice. Nakon što su uvjerljivo pobijedili kod gradskog rivala, igrači Barcelone su na njegovom terenu burno slavili španjolski naslov, koji su osigurali čak četiri kola prije kraja.

No, navijači Espanyola bili su bijesni, i to iz dva razloga. Barcelona ih je ovom pobjedom gurnula prema drugoj ligi, a osim toga, ne mogu podnijeti da im omraženi gradski rival slavi titulu na njihovom terenu. Zato su navijači Espanyola provalili s tribina na travnjak te u trku krenuli prema igračima Barcelone. Kada su vidjeli što im prijeti, slavljenici su se pretvorili u bjegunce.

Igrači Barce mislili su da su sigurni kada su se dokopali tunela stadiona, no huligani su se probili i do tamo. U utrobi stadiona su im se suprotstavila dva igrača Barcelone. Sergio Busquets i Marcos Alonso hrabro su stali na crtu daleko brojnijim huliganima, a osokoljeni njihovom odvažnošću, pridružili su im se i ostali igrači Barce. Pripadnici osiguranja tamo su konačno počeli raditi svoj posao pa je u tunelu okončan huliganski proboj.

Busquets & Alonso confronting Espanyol ultras in the tunnel
by u/cinematicallystupid in soccer

 

Pročitajte više