Albanci do jutra slavili ostvarenje sna: "Srbi će nas gledati na televiziji"

Foto: Hina

ALBANIJA je izborila izravan plasman na Europsko prvenstvo, svoje prvo veliko natjecanje u povijesti. Sinoćnjom pobjedom u Armeniji 3:0 preskočili su Dansku i završili na drugom mjestu skupine.

Tako Albance poraz od Srbije 0:2 u Elbasaniju prije tri dana ipak nije previše pogodio.
 

 
"Cilj je bio plasman i uspjeli smo. Zaboravili smo poraze od Srbije i Portugala. Srbija će piti pivo dok nas gleda na TV-u, ja idem pješice u Francusku", rekao je nakon pobjede kapetan Albanije Lorik Cana.

"Ovo je ostvarenje sna. Nadao sam se da ćemo jednog dana ostvariti ovaj uspjeh, ponosan sam što je uspjela ova generacija. Sretan sam što sam s ovim momcima doživio svaki poraz, pobedu, svako razočaranje, radost, sramotu. Ovo je posebna grupa momaka koju čine igrači iz svih albanskih zemalja", rekao je Cana.

 

Përjetuam gjithçka, por ia dolëm... Shqiponjat do ta pushtojnë Francën, do të vazhdojmë të ju bëjmë edhe më shumë krenarë tifozët më të mirë në botë.We made it. Euro 2016!!!! Proud of the team!

Posted by Herolind Shala on 11. listopad 2015


Pobjeda Albanije slavila se i na Kosovu, koje se još nada punom priznanju od strane FIFA-e i UEFA-e. Albanski novinari tvrde kako je više od polovice reprezentativaca porijeklom s Kosova. Slavilo se i u Makedoniji, a u Albaniji su zbog pirotehnike "gorila" sela i gradovi. U Elbasaniju su otvorena vrata stadiona za sve navijače koji su slavili na ulicama do dugo u noć.
 

 
Predsjednik Albanije najavio je da će sve igrače i stručni stožer nagraditi posebnom medaljom za, kako je rekao, "povijesni rezultat u europskim kvalifikacijama i uzdizanja ugleda Albanaca širom svijeta, i što su nas učinili ponosnijima i ujedinjenima".
 

 

Pročitajte više