Kapetan Feyenoorda odbio se rukovati sa srpskom legendom Ajaxa. Razlog je potres

Screenshot: SportKlub

DUŠAN TADIĆ, kapetan Ajaxa i Srbije, ignoriran je prije najvećeg nizozemskog derbija. Neposredno pred De Klassieker najvećih rivala te konkurenata za naslov, Ajax - Feyenoord (2:3), prilikom biranja strana ili lopte na centru se našao sa sucima i suparničkim kapetanom Orkanom Kokcuom. Vođa Feyenoorda suparnika nije niti pogledao, a kamoli mu, kao što je nepisano pravilo, tada pružio ruku i pozdravio se s njim.

Svi su primijetili da kapetan Feyenoorda ignorira kapetana Ajaxa

Nizozemski, ali i ljubitelji nogometa širom svijeta, primijetili su da se kapetan Feyenoorda ponaša kao da Ajaxovog kapetana nema i da je Tadić začuđen takvim ponašanjem. Kada je srpski as Ajaxa vidio da ga suparnik ignorira i da razgovara sa sucima, okrenuo se i otišao. 

U pozadini situacije koja je postala viralna te jedna od glavnih priča s derbija prvenstva je katastrofalni potres koji je početkom veljače pogodio Tursku i Siriju. U znak podrške za preko 57 tisuća poginulih, preko 120 tisuća ranjenih i stotine tisuća onih koji su u tragediji ostali bez domova, kapetani svih nizozemskih klubova osim jednog su na utakmicama 21. kola nosili trake sa zastavama Turske i Sirije.

Turčin nije zaboravio ni oprostio Srbinu

Jedini koji to nije napravio bio je Ajaxov kapetan Dušan Tadić. Zbog toga su svoj bivši klub kritizirali Wesley Sneijder i Andy van der Meyde. Orkan Kokcu, kapetan Feyenoorda i Turčin, kako vidimo, nije to zaboravio ni oprostio Tadiću. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SITUACIJU PRIJE NIZOZEMSKOG DERBIJA

Pročitajte više