HAJDUK U EUROPI

Kapetan Hajduka: Malo su noge drhtale

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

HAJDUK je u Portugalu porazom 1:0 obranio 3:1 prednost iz prve utakmice protiv Vitorije Guimaraes i plasirao se u play-off Konferencijske lige. U play-offu ga čeka Villarreal, klub koji je prošle sezone igrao polufinale Lige prvaka, najjačeg europskog natjecanja.

"To je najteži mogući protivnik kojeg smo mogli izvući sada, ali u nogometu se nikada ne zna. Odigramo li dobro doma i kod njih, svašta se može dogoditi. Već smo vidjeli puno iznenađujućih rezultata. Vidjet ćemo što će biti", rekao je branič Hajduka Toni Borevković.

"Nama je ovo bila jako teška utakmica jer je Vitoria izuzetno jaka doma. To smo uostalom i znali. Nismo htjeli da oni preuzmu dominaciju, ali uz te navijače koji pritišću, pomažući Vitoriji, sve bude teže. Možete zamisliti kako mi je neobično bilo igrati jer sam ovdje bio prošle sezone i sada došao igrati za drugi klub", dodao je.

Kalinić: Malo su i noge drhtale

Lovre Kalinić, kapetan Hajduka, pohvalio je suigrače. "Kada smo dolazili ovdje, znali smo da će biti 90 minuta borbe. Nismo izgubili nadu u nijednom trenutku, nije bilo lako na njihovom terenu uz njihovu publiku, malo su i noge drhtale, ali prijašnjih godina smo u ovakvim utakmicama redovno gubili. Ova ekipa ima tu moć da može i s porazom proći dalje, ranije smo ispadali", rekao je golman Hajduka. Splićanima u subotu slijedi derbi s Dinamom u Maksimiru.

"Pokazali smo srce i to je najbitnije. Sada slijedi derbi, najveća utakmica hrvatskog nogometa. Derbi je derbi i umor se mora ostaviti po strani. Idemo tamo igrati i osvojiti tri boda."

Pročitajte više