TRANSFERI

Milan za tri i pol milijuna eura doveo kapetana Danske kojeg je Zlatan htio zadaviti

Foto: EPA

MILAN je danas potvrdio da je otkupio ugovor Simona Kjaera, 30-godišnjeg danskog stopera, koji je dio sezone proveo u Milanu kao posuđeni nogometaš Seville. 

Kjaer je kapetan danske reprezentacije, a Milan ga je od španjolskog prvoligaša otkupio za samo tri i pol milijuna eura, potvrdio je danas sam klub. Potpisao je ugovor do lipnja 2022. godine.

Nesuglasice s Ibrahimovićem

Trajni prelazak Kjaera u Milan mogao bi biti malo nezgodan s obzirom na njegov incident s Ibrahimovićem iz 2016. godine, dok je Zlatan igrao za Manchester United, a Danac za Fenerbahče.

Njihovi su se klubovi sastali u grupnoj fazi Europa lige, a Ibrahimović je u jednom trenutku svojeg najnovijeg suigrača zgrabio za vrat. Nakon utakmice Kjaer je Zlatana nazvao "arogantnim igračem koji se busa u prsa".

Iskustva mu ne nedostaje

Kjaer je branič s iskustvom iz brojnih europskih liga. Tijekom karijere igrao je, između ostalih, za talijanske klubove Palermo, Romu i Atalantu te Wolfsburg, Lille i Fenerbahče.

Kapetan je reprezentacije Danske za koju igra od 2007. godine i do sada je za nju nastupio 97 puta i postigao tri pogotka. Osim toga, ove sezone bio je jedan od najboljih igrača Milana, donio je mir u obranu talijanskog velikana i sada je nagrađen transferom.

Pročitajte više