Kapetan Kovač: Dokazali smo da ne moramo strahovati od nikoga

HRVATSKI reprezentativci, koji su sjajnom igrom izborili remi protiv peterostrukih svjetskih prvaka, izrazili su veliko zadovoljstvo nakon susreta s Brazilom.

Niko Kranjčar, strijelac gola kojim je Hrvatska povela protiv svjetskih prvaka, nakon utakmice je izjavio: "Igrati utakmicu bio je fantastičan osjećaj. Utakmica je bila pravi spektakl, a nadam se i da je i publika uživala."

O golu koji će sigurno cijeli život pamtiti, Kranjčar je rekao: "Olić je odlično presjekao loptu, koja je nakon vratnice došla do mene. Ja sam samo trebao zabiti."

"Da Brazilci nisu zabili gol, vjerujem da bi sve bilo drugačije, u njihovoj otvorenoj igri bi imali priliku zabiti drugi ili treći gol. Možemo se nositi s najvećima i moramo uzeti tih šest bodova. Milimetri nas dijele do Njemačke i mislim da nećemo propustiti šansu." - dodao je "Cico junior".

Kapetan momčadi koja je postigla zavidan uspjeh, Niko Kovač, se nadovezao na Niku Kranjčara, i o utakmici rekao: "Vidjelo se da su prava momčad, da su znalci, ali mi smo uspjeli pokazati da im možemo parirati."

"Napravili smo što nam je rekao izbornik. Imamo momčad, a dokazali smo da smo ekipa individualaca koja možemo parirati Brazilu, te da se ne moramo strahovati od nikoga." - dodao je kapetan Kovač.

"Robinho zna sve, on je "lagan" igrač, teško ga je čuvati, ali mislim da je vidio da s nama nije lako. Neposredno prije gola svi smo očekivali udarac Roberta Carlosa, tako da nismo očekivali da će Ricardinho pucati." - kazao je Niko Kovač.

"Prva utakmica na Islandu će biti teška, ali mislim da, ako se budemo pripremali kao dosad, te još kada nam dođe Dado u špicu, da ne bi trebalo biti problema. Utakmica s Islandom će biti ključna, ako pobijedimo prvu dobit ćemo i drugu." - zaključio je kapetan.

Dario Srna, koji se uspješno borio protiv Roberta Carlosa, je nakon izlaska iz svlačionice izjavio: "Pripremam se za ovu utakmicu od prvog dana kada smo doznali da ćemo protiv njih igrati. Ostali smo dužni ljudima koji su nas bodrili da se prezentiramo što bolje. Na terenu nije bilo razlike. Sve smo znali prije utakmice i na najbolji način smo im parirali. Ovu utakmicu i ambijent nikada neću moći zaboraviti."

Pročitajte više