Kapetan otišao iz Istre, nije htio produljiti ugovor

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ŠPANJOLSKI stoper Einar Galilea nije produljio ugovor s Istrom i postat će krajem lipnja slobodan igrač. Oprostio se od suigrača i trenera te svih ostalih u klubu i zaputio doma u Baskiju kako bi bio sa svojom obitelji. Istra mu je ponudila novi ugovor, ali ga nije htio prihvatiti. Za Index je rekao da je spreman za nove izazove i ima nekoliko opcija. Teško da će karijeru nastaviti u nekom hrvatskom klubu.

Galilea je prvi Španjolac u povijesti koji je odigrao više od 100 utakmica u SuperSport HNL-u. Do 2021. godine bio je član Deportiva Alaves, bio je na posudbi u Rudešu i Istri, a onda je i potpisao ugovor s Istrom, za koju je skupio 140 nastupa i zabio pet pogodaka.

Uglavnom se s Istrom morao boriti za ostanak u ligi, no ove sezone je dogurao do petog mjesta. "Ne žalim ni za čim i Hrvatsku napuštam sretan. Navijači su prema meni bili iznimno korektni, kao i suigrači. U Puli mi je bilo odlično i život mi je bio lagan. Upoznao sam puno ljudi, stekao puno prijatelja, često i popio piće s navijačima u gradu. To ne možete baš u svakoj državi", rekao nam je.

 

Pročitajte više