Europska liga

Pogledajte poruku kapetana Rijeke prije utakmice sezone

Foto: Screenshot Index.hr

RIJEKA u četvrtak gostuje kod Kopenhagena u utakmici playoffa Europa lige u kojoj traži plasman u skupine tog europskog natjecanja.

Riječani su jutros krenuli put Danske, a prije puta su u kampu na Rujevici izjave za medije dali kapetan ekipe Franko Andrijašević i veznjak Stjepan Lončar.

Izjave pred odlazak Rijeke u Dansku:

Stjepan Lončar, veznjak Rijeke: "Najvažnije je da su svi dečki spremni i da takvi dočekujemo utakmicu. Nemamo što izgubiti, idemo pokazati ono što znamo i nema veze tko je favorit na papiru. Nadam se da ćemo sutra pokazati suprotno."

"Prvenstvo je jedno, Europa je sasvim drugo. Drugačiji je ulog. Mi smo također u prvenstvo startali s dvije pobjede i dva poraza. Nećemo to gledati. Najvažnije je da smo ih analizirali što se tiče europskog dijela natjecanja."

"Ima tu puno mana s obje strane. Sutra ćemo sve vidjeti bolje. Dugi niz godina je Kopenhagen u skupinama Lige prvaka i Europa lige te su po tom pitanju ispred nas i s većim iskustvom. Ne mora to ništa značiti jer se igra na jednu utakmicu. Tu nema nekog velikog favorita jer sve za što treniramo pokažemo u jednoj utakmici."

Franko Andrijašević, kapetan Rijeke: "Planove ćemo ostaviti za sebe, a očekivanja su da odigramo jednu dobru utakmicu i da vjerujemo u prolaz. Mislim da smo spremni da pokažemo pravu igru i izborimo ono po što smo došli."

"U prvenstvu im ne ide najbolje, ali su u Europi dobri. Sigurno će biti teška utakmica. Oni su momčad koja stalno igra Europu, i prošle sezone su daleko dogurali. Neće nam biti lako, ali vjerujem da smo spremni za sutra."

"Na stručnom stožeru je da analizira. Mi smo ih dobro proučili i ako na terenu pokažemo ono što možemo, imamo priliku proći dalje."

"Oni ne bježe od uloge favorita, ali ni mi to ne poričemo. Igraju doma, ali samo je jedna utakmica na rasporedu. Vjerojatno će im biti lakše jer igraju na svom stadionu, ali teren kao teren, to nam ne treba stvarati pritisak."

Pročitajte više