Kapetanu Gorice kazna od dvije utakmice neigranja zbog crvenog kartona

Foto: Igor Soban/PIXSELL

DONESENE su odluke o kaznama po prijavama službenih osoba sa susreta 13. kola HT Prve lige.

Najlošije je prošao kapetan Gorice Igor Čagalj koji će morati pauzirati dvije utakmice zbog izravnog crvenog kartona na utakmici protiv Hajduka (1:1).

"Igor Čagalj (Gorica) zbog isključenja u završnici prvog poluvremena utakmice Gorica-Hajduk kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja i 5.000 kuna novčane kazne dok su Ramon Nazareno Mierez (Istra 1961) i Zvonimir Šarlija (Sl. Belupo) koji su isključeni zbog dvije opomene na utakmicama Lokomotiva-Istra 1961 i Inter-Zaprešić-Sl. Belupo kažnjeni sa po jednom utakmicom i 3.000 kuna.

Kazne zbog navijača platit će Osijek i Dinamo

Na utakmici Osijek-Dinamo pripadnici navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini u 71. minuti zapalili su ukupno 14 pirotehničkih naprava, a pripadnici navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini u 80. minuti 18 baklji i 3 bljeskalice pri čemu je 12 baklji ubačeno u ograđeni dio igrališta. Tom prilikom došlo je do zapaljenja 3-4 sjedalice, a radi gustog dima koji je prekrio dio terena igra je bila u prekidu 4 minute. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS-a NK Osijek kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna, a GNK Dinamo iznosom od 25.000 kuna.

Sa po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Hajduk, NK Istra 1961 i NK Slaven Belupo zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP HNS-a", stoji u priopćenju disciplinskog suca HT Prve lige Alana Klakočera na službenim stranicama HNL-a.

Pročitajte više