Karabatić: Kao da smo igrali u Hrvatskoj. Svi su bili protiv nas

Foto: Profimedia

NIKOLA KARABATIĆ (39) zabio je pet golova u pobjedi Francuske nad Hrvatskom (34:32) u prvom kolu drugog kruga Europskog prvenstva. Karabatiću je ovo posljednja sezona u karijeri i nakon Olimpijskih igara u Parizu oprostit će se od profesionalnog igranja rukometa. Nakon pobjede nad Hrvatskom Karabatić je za beIN Sports rekao:

"Ova je utakmica bila slična onoj protiv Njemačke. Nije to bio nužno loš start Francuske, ali smo imali zaostatak od dva gola, nakon čega smo se vratili igrajući dobro u napadu i obrani. I onda smo u drugom poluvremenu bili dobri sve dok hrvatski vratar (Dominik Kuzmanović, op.a.) nije odigrao ludu partiju i branio sve."

Dvoranu u Kölnu dominantno su ispunili hrvatski navijači, koji su bili stalna podrška reprezentaciji Hrvatske. To je impresioniralo Karabatića: "Zadržali smo samopouzdanje u svojoj igri i uspjeli se vratiti. Ova pobjeda je iznimno važna jer smo imali dojam kao da se igra u Hrvatskoj. Svi su bili protiv nas. Lijepo je igrati takve utakmice. Prava je poslastica bila doživjeti ovo na mom posljednjem Europskom prvenstvu. Sretan sam kao dijete koje živi svoj san."

Pročitajte više