Karanušić protiv Pavela u Wimbledonu

NAKON što je Roko Karanušić uspio proći kvalifikacije, hrvatski tenis će na trećemu Grand Slam turniru sezone u Wimbledonu imati sedam predstavnika, četiri u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji.

Ivo Karlović će u 1. kolu igrati protiv kvalifikanta iz Italije Daniellea Bracciali, ali ukoliko prođe dalje već u 2. kolu ga najvjerojatnije očekuje ponovni dvoboj protiv Amerikanca Andyja Roddicka protiv kojega je igrao u finalu Queens Cluba prošloga tjedna. Roddick, koji je postavljen za drugoga nositelja, će u 1. kolu igrati protiv Čeha Jirija Vaneka.

Mario Ančić, koji je postavljen za 10. nositelja, u 1. kolu očekuje također protivnika iz kvalifikacija Nijemca Tobiasa Summerera, a u slučaju pobjede u 2. kolu će igrati protiv Austrijanca Stefana Koubeka ili Tajlanđanina Danai Udomchukea. Ivan Ljubičić, koji je 20. nositelj turnira, u 1. kolu igra protiv Austrijanca Juergena Melzera, a u slučaju pobjede u 2. kolu ide na Španjolca Alexa Calatravu ili Finca Ketole.Karanušić je kao kvalifikant za protivnika u 1. kolu dobio Rumunja Andreia Pavela.

Karolina Šprem koja je postavljena za 25. nositeljicu ženskog dijela turnira će u 1. kolu igrati protiv Tamarine Tanasugarn iz Tajlanda, a ukoliko prođe dalje u 2. kolu ju očekuje pobjednica susreta između Britanke Sarah Borwell i Amerikanke Shenay Perry. Jelena Kostanić za suparnicu u 1. kolu je dobila 27. nositeljicu Čehinju Nicole Vaidisovu, dok bi u 2. kolu mogla igrati protiv Australke Samanthe Stosur ili Čehinje Michaele Pastikove. Sanda Mamić će u 1. kolu odmjeriti snage s 30. nositeljicom Ruskinjom Dinarom Safinom, dok bi u slučaju pobjede u 2. kolu mogla igrati protiv Čehinje Barbore Strycove ili Amerikanke Lilie Osterloh.

Pročitajte više