Karius brani u Ligi prvaka prvi put nakon utakmice koja mu je upropastila karijeru?

Foto: EPA

NEWCASTLE će u srijedu pokušati izboriti osminu finala Lige prvaka. Za to mu treba domaća pobjeda protiv Milana, a pritom mora navijati da Paris Saint-Germain na gostovanju kod Borussije Dortmund ne osvoji sva tri boda. Trener Newcastlea Eddie Howe uoči ključnog meča našao se u velikim problemima na vratarskoj poziciji.

Prvi vratar Nick Pope nedavno se teško ozlijedio i neće ga biti nekoliko mjeseci, a dan uoči utakmice nije trenirala ni njegova zamjena Martin Dubravka. Howe je na konferenciji za medije rekao kako nije siguran da će Dubravka biti spreman stati između vratnica protiv Milana.

Na gol ide Karius?

Tako bi se u početnoj postavi Newcastlea trebao naći njegov treći vratar Loris Karius. Kariusu bi to bio prvi nastup u Ligi prvaka još od finala 2018. godine, kada je branio za Liverpool protiv Real Madrida i bio izravan krivac za dva pogotka u porazu 3:1. 

Kariusova karijera nakon te užasne izvedbe više nije bila ista, a u rujnu prošle godine došao je u Newcastle popuniti mjesto trećeg golmana. Dosad je za ovaj engleski klub branio samo jednom, i to u finalu Liga kupa prošle sezone jer Pope i Dubravka nisu imali pravo nastupa.

Pročitajte više