Karius će braniti prvi put nakon dvije godine, i to odmah u finalu

Foto: EPA

U NEDJELJU Newcastle i Manchester United igraju finale engleskog Liga kupa na Wembleyju. U toj utakmici na golu Newcastlea trebao bi se naći Loris Karius (29), treći vratar svoje momčadi. Naime, prvi golman Nick Pope dobio je crveni karton protiv Liverpoola u 2:0 porazu u Premier ligi, a drugi vratar Martin Dubravka ove sezone je već nastupao u Liga kupu za Manchester United, u kojem je bio šest mjeseci na posudbi.

Zbog toga Dubravka nema pravo nastupati za neki drugi klub u ovom natjecanju. Karius je posljednji put branio prije dvije godine za Union Berlin, a još uvijek nije debitirao za Newcastle. "Doveli smo ga zbog njegovog iskustva u velikim utakmica. Nemam nikakvu sumnju u njegovu sposobnost da odradi posao kako treba", rekao je Newcastleov menadžer Eddie Howe.

Za Newcastle je ovo prilika da osvoji prvi trofej nakon 67 godina u domaćoj konkurenciji, a za Kariusa da se pokaže nakon katastrofalne utakmice u finalu Lige prvaka 2018. Tada je kao vratar Liverpoola kiksovima poklonio Realu trofej.

Pročitajte više