Karlo Kuret prvi hrvat na čelu ISAF-ove ljestvice

SPLITSKI jedriličar Karlo Kuret ušao je u povijest kao prvi Hrvat koji je došao na prvo mjesto rangliste Međunarodnog jedriličarskog savez (ISAF).

Kuret je na čelno mjesto olimpijske klase "finn" došao konstatno dobrim rezultatima ove godine, a na sam vrh "kraljevske klase" izbio je zahvaljujući osvojenom trećim mjestom na jednoj od najjačih regata na svijetu u francuskom Hyeresu.

Splićanin ima 4654 boda, 63 više od Poljaka Mateusza Kusnierewicza, a potom slijede Grk Emilios Papathanasiou, Britanci Andrew Simpson i Ben Ainslie, Belgijanac Sebastien Godefroid, Nijemac Michael Fellmann, Nizozemac Jaap Zielhuis i Španjolac Rafael Trjillo-Villar - sve odreda jedriličari koji će konkurirati za zlatnu medalju u "finnu" na Olimpijskim igrama u Ateni.

Tridesettrogodišnji Kuret je član splitskog Labuda, sudjelovao je na Olimpijskim igrama u Barceloni, Atlanti i Sydneyu, a najveći uspjeh mu je osvajanje naslova europskog doprvaka u "finnu" 2000, dok je dvije godine kasnije bio brončani na EP u Turskoj. Sa četvrtim mjestom na Gold regati u Ateni, Karlo Kuret je hrvatskom jedrenju izborio nastup na Olimpijskim igrama u "finu".

(Hina) rš

Pročitajte više