Karlovac na vrhu HNL-a!

I NAKON šestog kola Prve HNL, Karlovac je najugodnije iznenađenje prvenstva. Minimalnom pobjedom 1:0 protiv Intera Karlovac je zasjeo na prvo mjesto prvenstvene ljestvice, barem do sutra s obzirom da Dinamo ima utakmicu manje.

Jedini gol utakmice zabio je Matija Štefančić, koji je u igru ušao na poluvremenu i u 57. minuti zabio za 1:0. Desnu stranu je probio Kovačević, te ubacio loptu za Štefančića koji je preciznim prizemnim udarcem matirao mladog Interovog vratara Delaša.

Šibenik je s minimalnih 1:0 slavio protiv Rijeke i tako ostvario prvu domaću pobjedu u ovoj sezoni. Na Šubićevcu su domaćini pružili vrlo dobru predstavu pa su mogli i uvjerljivije slaviti, ali izvrstan dalekometni šut Mehmeda Alispahića bio je i više nego dovoljan za željena tri boda.
 
Osijek je u Kranjčevićevoj gostovao kod Croatije iz Sesveta i zasluženo pokupio sva tri boda. Bolju igru gosti su prvi put kapitalizirali u 47. minuti kad je Miličević zatresao mrežu nakon asistencije Kneževića, a isti je strijelac zabio i za 2:0 u 61. minuti. Osijek je u vodstvo mogao doći već na samom startu susreta, ali tada je Knežević promašio penal. Gol Čizmeka za Croatiju Sesvete u 90. minuti bio je samo utješni.

"Pjesnici" iz Kranjčevićeve večeras su gostovali kod Istre i opet ostali kratki za prve bodove u prvenstvu. Istra je do vodstva došla u 10. minuti, iz penala kojeg je skrivio Škorić. S bijele točke siguran je bio Šehić. Osam minuta kasnije na isti način je izjednačio Zagreb, izvođač penala bio je Vugrinec. No, Zagreb nije mogao više od toga; u 61. minuti konačni rezultat je postavio Šehić.

Najmanje napete utakmice odigrane su u Vinkovcima i Čakovcu. Cibalia je protiv Varteksa slavila 4:0 uz dva gola Pavličića i po jedan Kresingera i Milardovića, dok su Zadru tri komada uvalili Eliomar, Golubović i Vuka.

Pročitajte više