Karlovcu pobjegla Europa, Milardovićev hat-trick za potop Sesvećana

Nadahnuti Milardović

U 29. kolu HNL-a Cibalia se 11. domaćom pobjedom oprostila od svojih navijača, i to impresivnom predstavom kojom su dokazali da zaslužuju drugo mjesto i europsku šansu. Josip Milardović bio j w posebno nadahnut, s tri zabijena pogotka.

Pavličić je u 16. minuti zavrnuo s desnog boka, iz blizine korner zastavice, natrag u sredinu, gdje u punom trku do lopte na rubu šesnasterca stiže Milardović i neobranjivo gađa gornji lijevi kut. Cibalia je nastavila s dominacijom u prvom dijelu. Dvije šanse propustio je Baraban, a Milardović je pokušao zaprijetiti iz slobodnog udarca. Ostalo je samo na pokušaju. Svoju najveću i jedinu priliku u prvih 45. minuta Sesvećani su zapucali preko Pejića čiji je udarac glavom nakon duge lopte Pokrajčića bio neprecizan.

Milardoviću se s istekom vremena prvog dijela ukazala šansa za novi pogodak. Banović nije imao šanse da zaustavi njegov udarac s bijele točke, kojim su domaćini povisili rezultat na 2:0.

Volej Pavličića u 53. minuti odlazi preko gola. Umjesto Ante Pokrajčića u igri je od 57. minute Mario Čižmek. Nakon svega dvije minute, novi pogodak odsjeo je u mreži Sesvećana, a strijelac je Tomislav Pavličić nakon povratne lopte Barabana. Uz dosta sreće zabili su Vinkovčani i četvrti puta na utakmici, ovaj put preko Dina Kresingera, iz gotovo identične akcije za treći pogodak. U 70. minuti pukla je petarda - ujedno smo zabilježili i treći pogodak raspoloženog Milardovića. Duboka lopta preko pola terena stigla je do Barabana, koji ju nesebično propušta do Milardovića za siguran pogodak u praznu mrežu.

Karlovcu tek bod protiv Istre

Karlovac je iznenađujuće prosuo bodove protiv Istre, u susretu koji je završio remijem, 1:1.

Već u 4. minuti Alimi prijeti sjajnim udarcem s 20-ak metara, ali Sunara posljednjim naporima izbacuje u korner. U 17. minuti Karlovčani su propustili realizirati dobru šansu, kada odbijanac stiže do Parackog na rubu šesnaesterca, gdje on okreće Chagu i odlično puca, ali nailazi na još bolju reakciju Lisjaka. Igralo se gusto na sredini terena; iako je Karlovac udarao ritam, Istra je prijetila brzim naletima Traorea i Chage.

U 34. minuti zabija Asim Šehić, kojeg nakon osvojene lpopte brzo upošljava Tokić. Šehić je provozao Sunaru i plasirao loptu u praznu mrežu.

U nastavku susreta umjesto Jerneića i Stambolije u igru su ušli Lajtman i Novinić. Upravo je Novinić zabio izjednačujući pogodak u 50. minuti. Akcija je krenula od Tokića koji okrenut leđima na rubu šesnaesterca na desnoj strani pronalazi Pamića, a on sjajnim centaršutom vraća na drugu stranu za Novinića čiji udarac glavom završava iza Lisjakovih leđa.

Uslijedile su uzbudljive minute; Istra prijeti preko Traorea koji koristi neopreznost protivničke obrane, ali s ruba kaznenog prostora puca u ruke Sunari, dok Karlovac pokušava preko bokova, ali Pauletić kroti ubacivanje Pilipovića s lijeve strane. Istra potom uzvraća Roce i Šehića, koji ne uspijevaju zabiti u dugoj akciji. Karlovčani su bili agilniji u borbi za pobjednički pogodak, Pamić je tjerao svoje igrače u napad, ali bez uspjeha.

Vugrinec isporučio 17. pogodak

U Kranjčevićevoj smo gledali čvrstu utakmicu, u kojoj je prevagu opet donio Davor Vugrinec, svojim 18. prvenstvenim pogotkom. Jedini pogodak na utakmici postavio je u 36. minuti, i to s bijele točke, nakon prekršaja Jurice Pranjića u kaznenom prostoru. Zagreb je siguran, bez obzira na to kako će izgledati prvenstvo sljedeće sezone....

Smrekar na zvižduke odgovorio pogotkom

Zadrani se se dobro držali, iako su u Varaždin došli bez pola momčadi. Pola sata gledali smo nezanimljiv nogomet, bez pravih prilika. U 10. minuti Smrekar se probio po lijevom boku, ali teško je odgonetnuti je li želio pucati ili centrirati. Da je Vuk bio brži, možda bi se i izrodila kakva opasnost. Već u 14. minuti Zadrani su ostali bez Jakova Suraća, kojeg je zamijenio Marko Anić. U 24. minuti Mitrović nakon slaloma kroz obranu Varteksa iz velike blizine u glavu gađa vratara Drevena. U 29. minuti slobodnjak visoko preko gola Zadra zapucao je Brezovec. U nastavku utakmice, početkom drugog dijela, Andreja Vuka zamijenio je Mario Sačer.

Andriju Balajića u redovima Varteksa ubrzo mijenja Josip Kvesić. Ante Mitrović igrao je rukom u 49. minuti, zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton i ostavio svoje Zadrane u teškoj poziciji. Sudac Batinić često se primao za džep, pa su kartone dobili upravo Sačer, Smrekar te Brezovec.

Varaždinci su se razmahali u posljednjih 20 minuta; prijetili su preko Smrekara, Sačera i Golubara, da bi u 70. minuti Brezovec izveo odličan slobodnjak s 30-ak metara - lopta se odbila od lijeve stative, ali je Smrekar propušta iskoristiti.

Nakon serije promašaja Varaždinci su konačno zabili u svom prvoligaškom oproštaju. Mrežu je nakon odbijanca zatresao Matija Smrekar, nakon što je Golubar provozao obranu Zadra i pogodio vratnicu. Mladog napadača Varteksa koji je potpisao za Sedan, navijači su prilično izviždali jer napušta brod koji tone, a on im je odgovorio oproštajnim pogotkom.

Ubrzo je Varteks ostao bez Brezovca, koji je zbog igranja rukom dobio drugi žuti karton, Osim igračkog poravnanja, lako smo mogli vidjeti i izjednačenje, ali su Zadrani olako upropastili dvije izgledne prilike. Piškor je bio tragičar, kada sam ispred gola ne uspijeva naciljati...

Aplauz za Belupo i Lokose

Slaven Belupo ambiciozno je otvorio susret s dvije prigode. Mateas Delić u onoj izglednijoj tukao je pokraj lijeve vratnice. U osmoj se minuti zatresla i vratnica, ali sudac je već ionako označio zaleđe. Delić potom ponovo unosi nervozu u obranu domaćih, Pivarić ipak uspijeva počistiti.

Na prvi pogodak čekali smo do 17. minute, a sasvim zasluženo do vodstva su došli gosti. Nabačaj s lijeve strane glavom je u mrežu pospremio Mujanović. U 33. minuti rezultat je izjednačio Nino Bule, a unatoč nizu prigoda s obje strane, novi pogodak nismo vidjeli.

Đalović kreirao novi preokret na Kantridi

Iako su nakon prvog dijela imali minimalni zaostatak, Riječani su opet uspjeli okrenuti utakmicu u svoju korist.

Na samom startu Grgurović je pogotkom s bijele točke doveo Inter u vodstvo. Mance nije imao šanse pored odličnog pucača koji je realizirao najstrožu kaznu nakon što je Ilija Sivonjić srušen u šesnaestercu domaćina. Prekršaj je skrivio Igor Čagalj.

U 55. minuti Rijeka je izjednačila preko Đalovića koji je povisio rezultat i u 60. minuti, pogotkom s bijele točke, Gerc je postavio konačnih 3:1.

Pročitajte više