Karlović na servisu nije izgubio ni gem, ali ipak ispao iz Ženeve

Foto: Hina

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Ženevi, bolji od njega je u dvoboju 1. kola bio Nijemac Peter Gojowczyk sa 7:6 (4), 4:6, 7:6 (1) nakon dva sata igre.


Karlović tijekom cijelog dvoboja nije izgubio gem na svoj početni udarac, no na kraju se ipak morao oprostiti od turnira.

U prvom setu oba su igrača sigurno držala svoj servis, Karlović je do tie-breaka izgubio samo četiri, a Gojowczyk šest poena na početnom udarcu, a u odlučujućoj igri ključnim se pokazao prvi poen. Njega je dobio Gojowczyk na Karlovićev servis, a pokazalo se da je to bio jedini mini-break koji je odlučio i pobjednika prve dionice igre.

Sve do devete igre drugog seta nije bilo opasnosti za servera, a onda je Karlović uspio oduzeti servis Gojowczyku i potom mirno odservirati za 6:4 i poravnanje u meču.

Jedinu break-loptu u susretu Gojowczyk je imao u 12. igri trećeg seta, bila je to ujedno i meč-lopta, no Karlović se ipak uspio spasiti i odvesti dvoboj u tie-break. Nažalost, u odlučujućoj igri naš je veteran osvojio samo jedan poen.

Bio je to treći međusobni ogled Karlovića i Gojowczyka i treća pobjeda njemačkog igrača.


 

Pročitajte više