Karlović: Ne želim postavljati velike ciljeve za Wimbledon

IVO KARLOVIĆ u subotu je na ATP turniru u Nottinghamu obranio naslov pobjednika, a u ponedjeljak će započeti nastup na Wimbledonu.

Karlović je u finalu turniru u Nottinghamu u tie-breaku trećeg seta slomio otpor Španjolca Fernanda Verdasca, a suparnik u 1. kolu Wimbledona bit će mu njemački kvalifikant Simon Stadler. Jedina sličnost između Karlovićevog prethodnog i sljedećeg suparnika jest u tome što su obojica - ljevaci.

"Igrao sam finale Nottinghama protiv ljevaka, što je odlična priprema za 1. kolo Wimbledona i još jednog ljevaka. Imam dovoljno samopouzdanja, ali i dovoljno loših iskustava s Grand Slam turnira zadnjih godina. Nadam se da ću ovoga puta u Wimbledonu iskoristiti priliku popraviti moj renking. No, ne želim si postavljati nikakve ciljeve pred Wimbledon, idem meč po meč, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", izjavio je Karlović.

"Div sa Šalate" je prije pet godina ispisao dio povijesti Wimbledona, pobijedivši u 1. kolu Australca Lleytona Hewitta. Bio je to prvi poraz branitelja naslova u povijesti već u 1. kolu. Karlović je tada prvi puta u karijeri prošao kvalifikacije na nekom Grand Slamu i zaigrao u glavnom turniru. Pet godina kasnije, postavljen je za 18. nositelja.

"Karlo Veliki" je 2004. zaigrao u osmini finala, ali je na posljednja tri izdanja wimbledonskog turnira svaki puta podbacio, i uvijek izgubio u 1. kolu. Sva tri puta – u pet setova.

Totalsport

Pročitajte više