Karlović od danas 18. tenisač svijeta

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović je plasmanom u polufinale ATP turnira Masters serije u Cincinnatiju napredovao za četiri mjesta i sada je 18. tenisač svijeta.

Karlović je u Cicinnatiju oduševio pobjedom u trećem kolu nad još uvijek najboljim tenisačem svijeta Rogerom Federerom, a u polufinalu je ispao od kasnijeg pobjednika turnira Andyja Murraya.

Karlović je ostao najbolje plasirani hrvatski tenisač, a pomakom na 18. mjesto na ljestvici izjednačio je najbolji renking karijere.

Od ostalih hrvatskih tenisača prvo spomenimo Roka Karanušića koji je napredovao za četiri mjesta i sada je 95. igrač na svijetu, što mu je najbolji renking u karijeri.

Ivu Karlovića od ostalih hrvatskih tenisača slijedi Mario Ančić, koji je, iako nije nastupao ovaj tjedan, napredovao za jedno mjesto i sada je 25. na ljestvici. Marin Čilić zadržao je svoju 32. poziciju, dok je Ivan Ljubičić nazadovao četiri mjesta i sada zauzima 51. mjesto.

Među najboljih deset tenisača najveći je napredak ostvario pobjednik turnira u Cincinnatiju, Britanac Andy Murray, koji je s devetog skočio na šesto mjesto.

Andy Roddick nazadovao je, pak, za tri mjesta i sada je deveti na ljestvici, dok je Nikolaj Davidenko prestigao Davida Ferrera i sada je na četvrtom mjestu.

Švicarac Roger Federer još uvijek je prvi tenisač svijeta, kao i u posljednjih 236 tjedana, odnosno, od veljače 2004. godine. Međutim Španjolac Rafael Nadal je plasmanom u polufinale Cincinnatija osigurao preuzimanje prvog mjesta na ljestvici, koje će se zbog pomaknutog kalendara (zbog Olimpijskih igara) dogoditi 18. kolovoza.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više