Karlović: Ponovo sam u finalu Nottinghama i opet ću slaviti

PROŠLE godine je Ivo Karlović osvojio ATP turnir u Nottinghamu, a u finalu je tada svladao francuskog tenisača Arnauda Clementa.

Ove godine će na istom mjestu u finalu igrati protiv Španjolca Fernanda Verdasca koji je u polufinalu pobijedio Marina Čilića 6:3, 6:1 i tako spriječio hrvatski finale na Otoku.

"Odigrao sam dobar meč i u polufinalu. Opet sam u finalu u Nottinghamu i to je veliki uspjeh za mene. Imam još jedan meč ispred sebe i nadam se novoj dobroj igri i pobjedi", rekao je Ivo Karlović nakon 7:6, 7:6 protiv Monfilsa. 

Zanimljivo je kako je prošlog tjedna Rafael Nadal osvojio turnir u Queensu (travnata podloga) i to je bio prvi španjolski trijumf na toj podlozi od 1972. godine i pobjede Andresa Gimena u Eastbourneu.

Ovog tjedna, pak, čak dva Španjolca igraju u finalima - David Ferrer u Hertogenboschu, a Fernando Verdasco u Nottinghamu. Nevjerojatno, s obzirom na činjenicu da je španjolski tenis čekao punih 26 godina pobjedu na travnatom ATP turniru.

"Karlović koristi svaku priliku za izlazak na mrežu. Ima moćan servis i dobru volej igru što znači kako ću morati biti jako brz i spreman igrati kratke poene. Moram biti strpljiv i čekati svoju šansu",  najavio je Verdasco. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više