Karlović u tri tie-breaka ispao u prvom kolu Montpelliera

Foto: Getty Images / Guliver Image

IVO KARLOVIĆ nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Montpellieru. Hrvatskog 39-godišnjeg tenisača u 1. kolu je svladao sedam godina mlađi Španjolac Marcel Granollers sa 7:6 (3), 6:7 (5), 7:6 (5) nakon dva sata i 10 minuta igre.

Bio je to dvoboj u kojemu ni jedan igrač nije izgubio gem na svom početnom udarcu, Karlović čak nije ni bio suočen s break-loptom, no Španjolac se bolje snašao u dva od tri tie-breaka i ostvario drugu pobjedu u petom međusobnom susretu ova dva igrača.

Karlović je jedine dvije break-lopte imao u sedmoj igri prvog seta, ali nije ih uspio iskoristiti da bi u tie-breaku te dionice igre Granollers bio uvjerljiv sa 7:3.

I u tie-break drugog seta bolje je krenuo Granollers koji je poveo s 3:0, no Karlović je osvojio šest od sljedećih sedam poena, a potom iskoristio drugu set-loptu.

Nažalost, u odlučujućoj igri trećeg seta uloge su se promijenile, Karlović je stekao inicijalnu prednost od 2:0 i 3:1, ali Granollers je uspio preokrenuti i povesti sa 6:4 te iskoristiti drugu meč-loptu. 

Pročitajte više