Karloviću najteži ždrijeb za Australian Open

U PETAK je objavljen ždrijeb prvoga teniskog "Grand Slam" turnira Australian Opena koji počinje u ponedjeljak u Melbourneu. U glavnom dijelu turnira nalazi se i pet hrvatskih predstavnika, tri tenisača i dvije tenisačice.

Sportaš Hrvatske za 2005. godinu Ivan Ljubičić postavljen je za sedmoga nositelja turnira, te će u prvom kolu igrati protiv domaćeg igrača Chrisa Guccionea. U slučaju prolaska u 2. kolu očekuje ga dvoboj protiv boljega iz susreta Čeha Lukaša Dlouhyja i Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Mario Ančić postavljen je za 18. nositelja i u 1. kolu je za suparnika dobio Argentinca Agustina Callerija. Ukoliko preskoči prvu prepreku, u 2. kolu očekuje ga bolji iz dvoboja Čeha Jana Hernycha i Španjolca Fernanda Vicentea.

Najlošije je prošao Ivo Karlović koji će u 1. kolu igrati protiv odličnog Rusa, petog nositelja turnira Nikolaja Davidenka. Ako prođe taj ispit, u 2. kolu očekuje ga neusporedivo lakši suparnik, bolji iz dvoboja Amerikanca Kevina Kima i kvalifikanta.

Ljubičić i Ančić nalaze se u donjem dijelu ždrijeba, te se ne mogu međusobno susreti sve do polufinala, dok su izbjegli eventualni sraz s prvim igračem svijeta Rogerom Federerom, koji predvodi gornji dio ždrijeba, sve do finala. Najopasniji suparnik Ljubičiću i Ančiću u donjem dijelu ždrijeba bit će drugi nositelj, Amerikanac Andy Roddick s kojim Ljubičić može igrati u četvrtfinalu, a Ančić u polufinalu.

Karlović se, pak, nalazi u gornjem, Federerovom dijelu ždrijeba, a protiv Švicarca može igrati u četvrtfinalu.

Karolina Šprem je za suparnicu u 1. kolu dobila Ukrainku Alonu Bondarenko, a ukoliko pobjedi u 2. kolu ju očekuje prva nositeljica Amerikanka Lindsay Davenport ili domaća igračica Casey Dellacqua.

Jelena Kostanić će igrati protiv Amerikanke Mashone Washington, a u slučaju pobjede u 2. kolu očekuje ju bolja iz susreta Čehinje Zuzane Ondraškove i Španjolke Anabel Medina Garrigues.

Kvalifikacije za Australian Open: Abramović u 3. kolu

Od svih hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama za prvi teniski "Grand Slam" sezone, Australian Open koji u ponedjeljak počinje u Melbourneu, do 3. kola probila se samo Ivana Abramović.

Abramović je u dvoboju 2. kola sa 3-6, 6-4, 6-1 svladala Japanku Miho Saeki, te će za prolazak u glavni dio turnira igrati protiv četvrte nositeljice kvalifikacija Izraelke Tzipore Obziler.

Ivana Lisjak izgubila je u 2. kolu kvalifikacija od Ukrajinke Olge Savčuk sa 1-6, 4-6, dok je Sašu Tuksara u 2. kolu muških kvalifikacija zaustavio Nijemac Dominik Meffert sa 2-6, 7-6 (9), 6-2.

Pročitajte više