Karloviću pozivnica i Florian Mayer u 1. kolu Miamija

IVO KARLOVIĆ ipak je dobio pozivnicu za ATP turnir iz Masters 1000 serije koji će se od 22. ožujka do 3. travnja igrati u Miamiju.

Hrvatski tenisač, 153. na ATP-ovoj ljestvici, zaslužio je pozivnicu nakon plasmana u četvrtfinale prošlotjednog turnira u Indian Wellsu i odlične igre protiv prvog svjetskog reketa Rafaela Nadala. U prvom će kolu Karlović igrati protiv Nijemca Floriana Mayera, a ukoliko prođe, čekat će ga Španjolac Albert Montañes kojeg je izbacio u osmini finala Indian Wellsa. Karlović je dosad jednom igrao protiv Mayera i pobijedio ga, dok protiv Montañesa ima omjer 2:1.

Marin Čilić, 18. nositelj turnira, na startu je slobodan, a u 2. kolu ga čeka bolji iz dvoboja Srbina Janka Tipsarevića i Nizozemca Robina Haasea. Protiv Tipsarevića ima 5:0, a protiv Haasea 3:0 u karijeri.

Ivanu Ljubičiću će prva prepreka biti netko od kvalifikanata, a ako bude uspješan, u 2. kolu će igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta od kojeg je izgubio oba dosadašnja meča u karijeri.

Ivana Dodiga u 1. kolu očekuje Kazahstanac Andrej Golubjev kojeg je pobijedio jednom u njihova tri dosadašnja međusobna meča.

Pročitajte više