Karoglana oduševio Hajdukov prvotimac: Ne da na sebe, volio bih ga klonirati

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK u 27. kolu SuperSport HNL-a gostuje u Gorici. Utakmica se igra u subotu od 17:10. Treneru Hajduka Mislavu Karoglanu nedostajat će Josip Brekalo, a upitni su nastupi Zvonimira Šarlije, Francisca Ferra i Nikole Kalinića. Karoglan je na konferenciji za medije govorio o Gorici, koja je u slaboj formi.

"Šesta su momčad lige. Zadnji put smo izgubili u Gorici. Moramo biti na visokom nivou za pobijediti bilo koga na gostovanju. Momci su svjesni toga, nema nikakvog opuštanja. Rekli smo i da će Rudeš prije ili poslije nekoga pobijediti. HNL je ozbiljna liga, igrači koji se vrate izvana jako se iznenade. To je zanimljivo, koliko se nekim igračima teško nametnuti. Iznenade se koliko je tvrdo i taktički kvalitetno", rekao je trener Hajduka.

 

Kako će Hajduk izgledati u Gorici?

"Leon Dajaku je kvalitetan igrač, drugačiji profil od drugih krila. Imao je dobrih utakmica i od početka, protiv Lokomotive i Gorice. Moguće je da će Elez i Prpić krenuti od prve minute. Nije daleko od toga. Vidjet ćemo u zadnji moment. Četiri stopera će biti u kadru. Imam dvije dileme, jako je bitan današnji trening. Svakako će biti promjena, jedan, dva, možda tri nova igrača", rekao je Karoglan.

Dinamo je iskusan u Europi

"Betis, PAOK... Dinamo ima ogromno iskustvo igranja u Europi. Nije mi to neko iznenađenje. Iskustvo je vrlo važno za igranje u Europi", rekao je Karoglan na pitanje o Dinamovim uspjesima u Konferencijskoj ligi.

Sigur je momak s posebnim mentalitetom

"Sigur je ekstreman talent. Oduševio me. Nikad neću u životu nekoga preporučiti u reprezentaciju, ali on je momak koji ima poseban mentalitet, pozitivnu razinu arogancije. Ima nešto prkosno u njemu. Očekujem ogromne stvari od njega, potencijalno veliki dobitak za hrvatski nogomet.

Prije sam ciljao da je puno bolji u veznoj liniji, a na bočnoj je tako raznovrstan i drukčiji od svih. Volio bih ga klonirati. Pukštas ima poseban mentalitet, ali Sigur ima drugačiju notu, ne da na sebe.

Pukštasa možeš udarati, a Sigur ima ono nešto 'naše', vidim kompletan paket. Rijetko ćeš imati veznog s takvom startnom brzinom. Ima puno stvari gdje se može popraviti, da igra s manje dodira, ali ogroman potencijal", rekao je trener Hajduka.

 

Pročitajte više