Katalonci tvrde da Barcelona dovodi srpskog igrača u iznenađujućem transferu

Foto: EPA

BRANISLAV IVANOVIĆ predstavlja Barceloninu prvu opciju u zimskom prijelaznom razdoblju, tvrdi Mundo Deportivo.

Barcelonina stoperska pozicija prorijeđena je neprestanim ozljedama Thomasa Vermaelena i Samuela Umtitija pa je klupska uprava spremna za rastrošniji šoping u bliskoj budućnosti.

Ajaxov kapetan Matthijs de Ligt označen je kao primarna kupovina, ali transfer će se vjerojatno realizirati tek u ljetnom prijelaznom razdoblju. Kao alternativa u skorašnjem zimskom transfernom razdoblju odabran je Zenitov kapetan Branislav Ivanović.

Prema tvrdnjama Mundo Deportiva, Barcelonin sportski direktor Pep Segura još 18. listopada na klupskom izvanrednom sastanku dobio je blagoslov da stupi u preliminarne pregovore sa Zenitom i Ivanovićevim zastupnicima. 

Na raspravi se, prema pisanju španjolskog sportskog dnevnika, kao prijelazno rješenje spominjao i Chelseajev stoper David Luiz. Međutim, prijedlog je odbačen.

Barcelonina uprava i ranije je motrila Branislava Ivanovića, osobito jer je stoperska pozicija u španjolskom klubu izrazito deficitarna. Uz ozlijeđenog Thomasa Vermaelena i Samuela Umtitija, na raspolaganju su tek Gerard Pique i Clement Lenglet.

Branislav Ivanović nekidan je nagovijestio kako se "nikada ne zna što budućnost nosi". Početkom protekle godine, nakon devet godina vjernosti Chelseaju, bez odštete je potpisao ugovor sa Zenitom do 30. lipnja 2019. godine. U ugovor je uglavljena klauzula prema kojoj klub može aktivirati opciju dodatne godine suradnje.

U slučaju Barcelonine ponude, Zenit navodno ne bi 34-godišnjem bivšem centralnom braniču Lokomotiv Moskve i Chelseaja stopirao transfer. Možda bi i profitirao, premda ne previše. Branislav Ivanović trenutačno je na tržištu vrijedan tri milijuna eura.

Barcelona i Branislav Ivanović? Sve realnija opcija.

Pročitajte više