HRVATSKI NOGOMETAŠI

Katalonci: Valverdeu je u Barceloni uz Messija neophodan još samo jedan igrač

Foto: EPA-EFE

IVAN RAKITIĆ neće otići iz Barcelone ako je suditi prema riječima radijske postave Catalunya Radio.

Trener Katalonaca Ernesto Valverde slaže planove za sljedeću sezonu, a čelnicima kluba poručio je da jednog igrača uz Lionela Messija vidi kao neophodnog u svojoj ekipi. Riječ je o Ivanu Rakitiću.

Hrvatski veznjak na turbulentan način završio je sezonu u Barceloni. Katalonci su u polufinalu Lige prvaka prokockali prednost 3:0 protiv Liverpoola, a izgubili su i u finalu Kupa Kralja od Valencije 2:1. Rakitić nije odigrao najbolje, kao i cijela ekipa. Zamijenjen je u drugom dijelu, a tada je burno reagirao na Valverdeovu odluku vidno negodujući kada je išao prema klupi.

Mjesecima španjolski i talijanski mediji pišu o njegovom potencijalnom odlasku iz Barcelone, iako je Rakitić osobno na Instagramu demantirao takve priče i poručio da mu je cilj igranje u Barceloni. Ugovor mu vrijedi do 2021. godine, a nije potpisao novi, što mu je klub obećao, pa se kao moguća destinacija najviše spominjao Inter.

I dalje ključni dio Valverdeove ekipe

Od toga izgleda neće biti ništa. Barcelona će od sljedeće sezone imati na raspolaganju Frenkieja de Jonga, sjajnog Nizozemca kojeg je kupila iz Ajaxa za 70 milijuna. Uz Sergia Busquetsa, Artura Vidala i talentirane mladiće Arthura Mela i Carlesa Alenu smatralo se da bi Rakitić u tom slučaju mogao biti okarakteriziran kao višak. Ipak, govorimo o čovjeku koji je u svojoj karijeri igrao u finalima svih velikih natjecanja, uključujući finale Svjetskog prvenstva s Hrvatskom prošlog ljeta, a i dalje igra na vrhunskoj razini i ključan je dio Barcelonine ekipe.

Valverde je to prepoznao. Vidjet ćemo hoće li Barcelona zbog toga ponuditi novi ugovor čovjeku koji je s klubom osvojio sve, a u 268 nastupa ima 34 golova i 37 asistencija.

Pročitajte više