Katastrofa Hajduka u Varaždinu

HAJDUK je golovima Smrekara i Mujanovića sa ogromnih 4:0 poražen u Varaždinu, što je možda i najteži poraz Hajduka još od vremena mađarskog Debrecena.

> Jarni: Ozlijede su nas došle glave

Bila je to uraganska predstava Varteksovaca koji su u prvih 35 minuta zabili čak četiri gola i tako praktički nakon trećine utakmice, riješili pitanje pobjednika, osramotivši svog protivnika.

Varteksov 35-minutni uragan

Već u 5. minuti zabili su domaćini. Nakon ubačaja Brezoveca iz slobodnog udarca sa lijeve strane, najviši u skoku bio je mladi Smrekar koji je glavom prenio loptu u suprotni vratarov kut.

U 27. minuti Varteks stiže do vodstva od 2.0. Loptu je početnički izgubio Jozinović, Papa je probio desni bok zatim vratio loptu na rub kaznenog prostora za Smrekara, koji sjajnim udarcem matira Varvodića.

Samo tri minute kasnije već je 3:0. Junak Smrekar proigrao je Mujanovića u srce šesnaesterca, a ovaj je brzom reakcijom klizećim startom zabio pokraj Varvodića. Opet je početnički pogriješila obrana Hajduka. Ovaj put krivac je bio Sablić.

Konačnih 4:0 u 35. minuti postavio je Mujanović, a opet je ispala naivnom obrana Hajduka. Dubinskom loptom Papa je izbacio Mujanovića koji je sam izašao na Varvodića i bez problema ga matirao. Do kraja utakmice Hajduk je stvorio desetak prilika, ali se zaista propisno ispromašivao.

"Veći festival promašaja"

Kako bi vam približili što su to točno sve uspjeli promašiti Hajdukovi igrači, uobličili smo to u stavke brojevima do deset. Naime, toliko mrtvih prigoda su Hajdukovci uspjeli propustiti.

1. U 8. minuti nakon kornera Cernata, Kalinić sa nekoliko metara glavom promašuje cijeli gol Mađarića
2. U 12. minuti Maloča iz indirekta sa četiri metra puca u blok
3. U 43. minuti nakon ubačaja Linića sa desne strane Kalinić dobro glavom puca sa sedam, osam metara, ali sjajno brani Mađarić.
4. U 45. minuti Kalinić ulazi u kazneni prostor, vara čuvara, zatim puca iskosa sa desetak metara, ali opet brani Mađarić.
5. U 47. minuti sa desne strane ubacio je Verpakovskis, a Kalinić sa svega pet metara glavom neometan puca pokraj gola.
6. U 50. minuti na dodavanje Verpakovskisa, Kalinić sa desetak metara puca na prazna vrata Varteksova gola, ali sa gol crte loptu izbija Lučić.
7. U 64. minuti Linić je dobro potegnuo sa dvadesetak metara, ali na sreću po Varaždince, lopta odsjela na vratnici
8. U 76. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru sa desetak metara neometan puca Gabrić, no, opet brani Mađarić.
9. U 79. minuti Cernat puca iz slobodnog udarca sa 25 metra, sjajno prebacuje živi zid, ali lopta odlazi nekoliko centimetara pokraj desne Mađarićeve vratnice.
10. U 80. minuti Cernat odlično puca s lijeva, skroz iskosa pod samu prečku, ali i to Mađarić odbija u korner.

Jarnijevo "samoubojstvo" u Varaždinu

Izvesti momčad, kod zaista respektabilnog protivnika, sa Rubilom i tinejdžerom Jozinovićem kao bekovima te nedovoljno oporavljenim Živkovićem i Sablićem kao stoperima, možda bi se i moglo "prožvakati" da je vezni red super kvalitetan. Međutim, Jarni se svakako potrudio da to večeras izgleda što lošije.

Naime, ubacio je tri napadača u momčad(Rukavina, Verpakovskis i Kalinić), a uz to, u vezni red također, i čovjeka koji obranu praktički ne igra Rumunja Florina Cernata. Uslijed toga, samo su Gabrić, čija je forma u debeloj silaznoj putanji te riječki "škart" Siniša Linić trebali parirati razigranoj četvorici u veznom redu Varaždinaca, ne ubrajajući tu i Mujanovića koji se stalno vraćao po loptu.

U najmanju ruku možemo reći da je Hajduk večeras platio danak Jarnijevom neiskustvu, a ova utakmica neodoljivo nas podsjeća na onu kada je Ćiro Blažević došao sa Dinamom na Poljud u namjeri da izgubi, sa pet napadača u kadru.

Mađarić igrač utakmice

Iako su i Mujanović i Smrekar zabili po dva pogotka, igrač utakmice sigurno je vratar Varaždinaca Danijel Mađarić.

Više od sedamdeset minuta Mađarić je magično čuvao svoju mrežu, a ponekad je doslovno izgledalo kao da je zaključao mrežu, tako da mu Hajdukovci gol ne mogu dati "ni pod: razno".

Jarni: Znao sam da će se nešto ovako dogoditi

Jarni je na kraju utakmice rekao da je nakon silnih ozljeda i odlazaka u posljednje vrijeme znao kako će se ovako nešto i dogoditi.

Jedino je problem što su to znali i mnogi drugi, pogotovo nakon prvih 45. minuta subotnje utakmice na Poljudu protiv Šibenika. To se i tada vidjelo, obrana Hajduka naprosto ne postoji kao takva....

Vedran Buble
Foto:K.H.

Pročitajte više