Katastrofa u Beču: Medveščak primio sedam komada

MEDVEŠČAK je u 33. kolu EBEL lige u Beču doživio težak poraz, završilo je 7:1 (4:0, 3:0, 0:1) Za Vienna Capitalse. Bilo je to jedna od najlošijih utakmica Medvjeda ove sezone, a kad se tome pridoda nesreća koju su danas imali i nekoliko čudnih sudačkih odluka, nije ni moglo završiti drugačije. Utakmicu je u lijepoj dvorani Vienna Capitalsa pratilo oko dvije tisuća ljudi, od čega ih je 50-ak bilo u Medveščakovim majicama. Organizacija i atmosfera nisu bili loši, ali još su daleko od onih u Ledenoj dvorani.



Sve je krenulo nizbrdo već od prvog napada na utakmici. Nakon samo 16 sekundi igre, obrana na čelu s vratarom Kirstanom je ispala, a Gratton je šokirao Satorovu momčad. Ali, Capitalsi nisu stali samo na tome. Martin se sudario s Lebeauem i zaradio pet minuta isključenja zbog podizanja palice iznad glave. Napadač Vienne je ostao ležati, intervenirali su liječnici i činilo se da je teže ozlijeđen da bi samo nakon dvije minute taj isti Lebeau zabio za 2:0 kao da ništa nije bilo.

Nakon toga Sator iz igre vadi neraspoloženog Kristana, a na vrata gura Krošelja, ali to nije puno pomoglo. U sedmoj minuti uslijedio je novi hladan tuš za 50-ak navijača Medveščaka koji su došli u dvoranu Vienne - Selmser za 3:0. Ouellette je nakon toga imao "jedan na jedan" s vratarom, ali je bio neprecizan i to je bio jedini opasniji napad Medvjeda u prvoj dionici. Šest minuta prije kraja trećine, Selmser je ponovo pogodio za neugodnih 4:0 što je bio rezultat kojim se otišlo na prvi odmor.

U drugu trećinu Medveščak nije krenuo loše, čak je uspio stisnuti Austrijance u prvih desetak minuta, no to je bilo sve što je uspio napraviti. Uslijedio je gol Vienne kojeg su Medvjedi praktički dali sami sebi. Krošelj je na vratima dobio pločicu i pokušao ju izbiti no Marcel Rodman ga je pročitao i ugurao je u mrežu. Komičan gol u kojem se najbolje zrcalilo koliko su Medvjedi glavom van utakmice.

Smyth je nakon toga skrivio kazneni udarac, no Lebeau ga nije iskoristio. Zatim je Seeley zaradio isključenje od pet minuta, novo za Medveščak, i bilo je jasno da će momčad biti na teškim mukama. U 34. je zabio Marcel Rodman, a u 39. Bouchard je za ogromnih 7:0. Vienni je u tim trenucima sve ulazilo, a vojska Medveščaka je bila potpuno razbijena.

Ipak, u posljednjih 20 minuta Medvedi su se uspjeli posložiti iako su bili izraubani ozljedama i isključenima. Primjerice, zbog toga je Lovrenčić igrao beka. Tu su dionicu Medvjedi uspjeli dobiti 1:0, počasni gol je zabio Smyth dvije minute prije kraja. Osim poraza, loša vijest je da je se danas ozlijedio Sandrock, dok će Martin zbog prekršaja na početku utakmice prema pravilniku dobiti kaznu od 1 do 12 utakmica. U svakom slučaju, neće ga biti u nedjelju u Salzburgu.

Pročitajte više