Katastrofa Zadra: Cedevita ih razbila 58 razlike

Foto: Hina 

KOŠARKAŠI Cedevite nanijeli su katastrofalan poraz Zadru 120:62 (30-17, 31-10, 25-18, 34-17) na domaćem terenu u Zagrebu u susretu 4. kola regionalne ABA lige. Već nakon dvije četvrtine bilo je ogromnih 61:27 za Cedevitu, a ta prednost je narasla u nastavku na čak +58 razlike, pri čemu su igrači Cedevite postigli čak 120 koševa.

U nevjerojatnom napadačkom učinku zagrebačke momčadi, koja je utakmicu završila s impresivnih 61 posto uspješnosti šuta, prednjačili su Arapović, Hopson i Bilan s po 15 koševa, James i Babić dodali su po 14, dok su još dvojica igrača - Begić (13) i Musa (12) - postigli preko deset koševa.

Zadrane su predvodili Marinković (16) i Vladović (14). Cedevita je sada na omjeru 2-2, a Zadar 1-3, dok su zasad maksimalni s tri pobjede Crvena Zvezda, Partizan i Budućnost. Spomenimo da je Zadar uoči puta prijetio bojkotom susreta zbog problema koje ima s registracijom dvojice igrača, Kovačevića i Marića. U pitanju su ozbiljne optužbe o krivotvorenim ugovorima s domaćim klubovima, kako bi ih Zadar koji je pod blokadom FIBA-e, mogao dovesti u klub.

Trener Zadra: Bili smo u drugom razmišljanju

"Odigrali smo dobru utakmicu. Vidi se da nam je pobjeda protiv MZT-a podigla samopouzdanje. Bili smo pravi u obrani i zatvorili smo Zadru tranziciju, što je njihovo najjače oružje. Znali smo da nazad ne trče dobro kao naprijed i to smo iskoristili. Zabili smo puno laganih poena, imali smo puno istrčavanja i zicera i to se nastavilo i u drugom poluvremenu, osim u periodu kad smo imali petorku s Krušlinom, Musom i Dukanom na tri vanjske pozicije. Tu smo malo izgubili ritam, no kad su ušli playmakeri koji su to po vokaciji nastavili smo igrati dobru obranu, a i u napadu je bilo dobro", komentirao je susret Veljko Mršić, trener Cedevite.

Ante Matulović, trener Zadra, bio je skoro bez riječi.

"Teško je nešto reći poslije ovakve prezentacije ekipe Zadra. Sam pristup igri na samom početku, a i energija koju smo dali su vrlo skromni u odnosu na ovakvu Cedevitu kakva je bila večeras i mi ne možemo odgovoriti ovakvim ekipama kao što su Crvena zvezda, Cedevita i Budućnost. Imamo smanjen broj igrača u rotaciji. Cijela zbrka oko registriranih i neregistriranih igrača odvela je ekipu u neko sasvim drugo razmišljanje i nismo u stanju zaprijetiti takvim ekipama. Ja sam siguran da ćemo u nastavku prvenstva s ekipama koje su u rangu s nama pokazati naše pravo lice jer Cedevita je ekipa koja je za nas druga dimenzija. Ne možemo im parirati ni u jednom segmentu igre i to se večeras pokazalo na parketu."

Pročitajte više