Kazahstanci provocirali Bjelicu? "Mislim da sam dovoljno dobar trener za Dinamo"

Foto: Hina

DINAMO u utorak od 20 sati protiv kazahstanske Astane u trećem pretkolu Lige prvaka brani 2:0 iz prve utakmice. Ako sačuva prednost, hrvatski prvak za grupnu fazu Lige prvaka igrat će protiv Young Boysa.

"Očekivanja? Pozitivna su u svakom smislu, imamo iza sebe dvije dobre utakmice i dvije pobjede; jednu protiv Astane, a drugu protiv Slaven Belupa, kada smo promijenili cijelu momčad. To nam je dalo vjeru da možemo doći do cilja u ovoj sezoni. Igrači su spremni za utakmicu, znamo da nas čeka još puno posla tijekom 90 minuta, svjesni smo jačine suparnika i bit ćemo od prve do zadnje minute koncentrirani i agresivni kao u Astani", rekao je Dinamov trener Nenad Bjelica.

Situacija u momčadi?

"Svi igrači koji su bili u Astani i sada su nam na dispoziciji, Fiolić je jučer odradio trening, vidjet ćemo kako se osjeća danas. Svi su na raspolaganju, svi su orni i jedva čekaju utakmicu. Raspoloženje u momčadi je dobro i nadamo se dobroj utakmici u Maksimiru, te još jednoj pobjedi."

Bjelica više nema nijednu dvojbu oko sastava.

"Odlučio sam tko će braniti, ali neću vam reći. Moji igrači prvi saznaju tko igra, saznat će ujutro na dan utakmice. Neću to otkriti. Imam dva odlična vratara i mladog Horkaša i ne mogu pogriješiti."

Bizarna pitanja kazahstanskog novinara

Jedan kazahstanski novinar upitao je Bjelicu ima li kao rođeni Osječanin dovoljno autoriteta u svlačionici Dinama.

"Dok trener ima rezultata, onda je sve pozitivno, kada ih nema onda bude i negativnih stvari. Neovisno o tome gdje ste rođeni ili za koji ste klub igrali. Jako sam ponosan što sam trener Dinama, pripremao sam se 376 utakmica za klupu Dinama. Ne tri ili 37, već 376 utakmica. Gotovo deset godina, imam određeno iskustvo, radim već u četvrtoj zemlji, tako da mislim da to neće biti problem što sam iz Osijeka. Jako se dobro osjećam u Zagrebu, ljudi su me u klubu i izvan njega lijepo primili, drago mi je što su mi dali tako veliku odgovornost. A nadam se da ću im to vratiti svojim radom."

Isti novinar je Bjelicu upitao je li dovoljno kvalitetan trener za Ligu prvaka.

"U Ligi prvaka sam već bio trener, i sa slabijom momčadi nego što je Dinamo, a protiv velikih suparnika odigrao neke velike utakmice. Između ostalih i jedan Luciano Spalletti za kojeg vjerojatno znate, me sa Zenitom u dvije utakmice nije pobijedio. Imam dovoljno znanja da vodim ove dečke, to je najljepše što mi se moglo dogoditi."

Pročitajte više