Kek: Svi u klubu smo krivi... Neki će se morati dobro zapitati

Foto: Hina

RIJEKA je ispala iz Europe. U Ateni je vodila 2:0 protiv AEK-a i izgledalo je da će ostati u igri za prolazak uoči posljednjeg kola grupne faze Europske lige, ali je nevjerojatnim padom dopustila suparniku da osvoji bod (2:2).
 
"Još se jednom vidio problem Rijeke: kad razmišljaju o igri, kad vjeruju u sebe i suigrače, a nisu opterećeni i ne razmišljaju o vanjskim faktorima, dobro je, jer znaju igrati. A kad se uvuče strah, kad prestanu vjerovati, kad se plaše pogreške, onda nije dobro. Pokazali smo puno dobrih stvari, ali fali da se ode do kraja", rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.
 
"Igrači su vjerovali u sebe, žele, rade pošteno pa dođe 47. minuta kada treba koncentracija, dođe gol koji njima da moć, a nas spusti. U drugom dijelu smo sporo izlazili iz vezne linije, neki igrači su bili ozlijeđeni pa tjelesno nisu bili baš "na ti". Nismo se osramotili... Čestitke igračima za 46 minuta, ali neki će morati dobro razmisliti o svemu ako žele u Europu."
 
Kek se požalio i na suđenje.
 
"Nije mi se svidio kriterij suca, ali moramo se naviknuti da nije svaki kontakt faul jer ostanemo ležati, umjesto da se akcija isprati do kraja."
 
Smatra da je najveći problem Rijeke ove sezone što nitko više ne vjeruje u njihov nogomet...
 
"Svi u klubu kao da smo izgubili vjeru u taj naš nogomet koji je bio kvalitetan. I samo se postavlja pitanje tko je kriv. Svi smo krivi, a dobro je samo ako razmišljaju o sebi, kolektivu... Rekao sam igračima da neće biti dobro sve dok ne počnu vjerovati u sebe..."
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više