MATJAŽ KEK

Kek: Katastrofa kako smo izgledali, Hrvatska nas je deklasirala

Foto: EPA

JEDINI poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine Hrvatskoj je nanijela Slovenija u utakmici igranoj u ožujku u Ljubljani gdje je bilo 1:0 za domaćina. U jučerašnjem srazu ovih dviju reprezentacija na Poljudu, Hrvatska je uzvratila i slavila 3:0 golovima koje su postigli Marko Livaja, Mario Pašalić i Nikola Vlašić.

Utakmicu je analizirao izbornik poražene momčadi Matjaž Kek.

"Ovo sigurno nije bila realna slika, ali ne izgledamo dobro. I sami igrači imaju velikih, velikih fizičkih problema, a u konačnici i sa snagom volje. Naravno, ovo je moja odgovornost, ja sam izbornik, nemamo o čemu raspravljati. Sjest ćemo u Ljubljanu, vidjeti gdje, kako i ako dalje. Ali za dečke: ovako se ne igra za Sloveniju", rekao je Kek koji je zatim dodao:

"Nakon takve utakmice potrebno je razmisliti u kojem smjeru želi ići slovenski nogomet. Već sam jednom rekao: ako živimo samo od mijenjanja izbornika svake dvije ili tri godine, promijenit ćemo ih pet, a situacija se neće puno promijeniti... Naravno, ovo je pitanje za ozbiljno, ozbiljno razmatranje. Ali još jednom: sva odgovornost leži na meni, baš kao i kad smo pobijedili u Ligi nacija, kada smo u prvom kolu pobijedili Hrvate, pa tako je i ovaj put. Tako je to u nogometu, ne morate puno filozofirati, ali to je bila očajno, očajno loša Slovenija i znam da je svim slovenskim navijačima ovdje na Poljudu i u Sloveniji bilo izuzetno teško to gledati, no zaista nismo ništa zaslužili iz ove utakmice."

“Bili smo preslabi, katastrofa je kako smo izgledali na terenu. Deklasirali su nas, nakon svega rezultat je čak i dobar kako je to sve moglo izgledati. Kasnili smo, svi izuzev Jana Oblaka nismo bili dovoljno odlučni i naravno da onda je ovdje na Poljudu, u ovakvoj atmosferi koja nosi domaćina, rezultat takav kakav jest. Bila je ovo i više nego zaslužena pobjeda Hrvatske, mogli smo i teže stradati ", dodao je Kek.

Pročitajte više