Kek: Protiv Dinama nas sigurno čeka super suđenje, Vargić: Mi smo gazde na Rujevici

Foto: Hina

PET kola do kraja prvenstva veliki derbi na Rujevici u utorak mogao bi odlučiti borbu za prvaka. Rijeka dočekuje Dinamo koji bježi samo četiri boda na vrhu HNL-a, a Matjaž Kek, koji s "modrima" baš i nema sreće, najavio je pravi nogometni spektakl.

> Mamić: Riječani su me razočarali izjavama da suci pomažu Dinamu

Kek je dan uoči derbija s Dinamom gostovao na Hrvatskom radiju i prvo se osvrnuo na posljednju pobjedu kod Lokomotive koja nije prošla bez "repova". Sudac Marko Matoc obilježio je susret svojim dvojbenim odlukama koje su razljutile riječku klupu, a zatim isključio Rijekinog predstavnika Ivana Mancea zbog prigovora. Na kraju je Kek završio s prijavom jer je Matocu rekao: "Ti nisi normalan! Jel dolaziš s tramvajem na utakmicu?".

"Tu smo na četiri boda razlike, ne damo disati favoritu. Imamo svoj put i moramo razmišljati o sebi, i ne trošiti energiju na stvari koje su svima u Hrvatskoj jasne. Ne možemo stalno šutjeti i okretati glavu, ali ta bahatost koja je oko nas nam smeta jer ne znam čime smo to zaslužili", rekao je Kek komentirajući sudačke kriterije protiv njegove momčadi.

"Normalno je da se dignemo i reagiramo, to u nogometu vidite svaki dan. Nije u redu da su neki zaštićeni kao polarni medvjedi", dodao je.

Kek se zatim okrenuo okršaju s prvacima, na kojem će pravdu dijeliti Bruno Marić.

"Svi mi u nogometu želimo velike utakmice. Sutra će sigurno biti prava tekma jer igramo protiv europskog protivnika i bit će sigurno dobar teren i super suđenje. Nama je to veliki izazov i motiv. Prvenstvo je još zanimljivo i to je dobro", kađe Kek i nastavlja: "Dinamo je veliki izazov da dokažemo sebi,  klubu i navijačima da zaslužujemo mjesto koje imamo u hrvatskom nogometu. Neka nas vodi veliko zajedništvo i velika želja. Vidim da i igrači jedva čekaju utakmicu".

"Želim da odigramo pravu utakmicu, da vidimo gdje smo u odnosu na Dinamo. Razlika je četiri boda, nikada manje. Puno smo prokockali do sada, ali smo puno i napravili. Želimo da utakmica prođe u pravoj atmosferi, onoj koje te mora podići, igrat će se pravi nogomet. To su utakmie za koje se radi i odriče, koje te mogu staviti u situaciju da sve naplatiš. Moramo dati respekt protivniku, ali dat ćemo više od 100 posto. Neću se zamarati niti pustiti igračima da pričaju o stvarima na koje ne mogu utjecati i koje nas mogu samo poremetiti. Treba igrom pokazati da smo tu, da Rijeka postoji i ima svoje želje i ciljeve" , dodao je Kek.


Slovenski stručnjak je otkrio kako se očekuju promjene u sastavu zbog povratka ozlijeđenih igrača, vraća se Maleš, a Brezovec je otpao, dok Mario Gavranović nije trenirao u nedjelju zbog manjih problema.

Vargić: Želim se oprostiti naslovom prvaka

Ivan Vargić vjeruje kako će Rijeka slaviti nakon okršaja s Dinamom.

"Pobijedit ćemo, mi smo gazde na Rujevici", poručio je hrvatski reprezentativac.

"Želim se oprostiti naslovom prvaka", dodao je.

Pročitajte više