Kek: Nismo zaslužili prolaz

Foto: Pixsell

SUPROTNO očekivanjima, Rijeka je nakon dvomeča sa Sarpsborgom eliminirana u trećem pretkolu Europa lige. Na Rujevici je, nakon prošlotjednog remija u Norveškoj (1:1), izgubila s 0:1.

>> RIJEKA - SARPSBORG 0:1 Rijeka razočarala i ispala od Norvežana

"Nismo zaslužili prolaz"

Rujevicom je nakon eliminacije vladao muk. Razočarenje nastalo šokantnim, senzacionalnim porazom. 

"U ovoj utakmici, suprotno onoj u Norveškoj, nismo uspjeli povezati 2-3 pasa. Nismo stvorili šansu iz igre. Nismo dobivali odbijene lopte. Suprotno dogovoru, nismo pritiskali zadnju liniju. Kao da smo bili u strahu. Iz igre smo pucali samo pet, šest puta. Norvežani su dali gol na način koji im odgovara. Tako se igra nogomet. Ispadanje će odrediti smjernicu Rijeke u narednom periodu. Treba priznati da, uz silnu podršku publike, nismo bili dobri. Nismo ni zaslužili prolaz", podvukao je Rijekin trener Matjaž Kek na tiskovnoj konferenciji nakon ispadanja.

"Sve je bilo u grču"

"Ništa se u životu ne mora. Sami smo sebi stvorili pritisak. Imali smo problema na planu igre. Imali smo i protiv Hajduka problema. Kada ne nametneš svoj stil igre, uvijek je moguće da izgubiš. Ako doma ne napraviš šansu iz igre, ne možeš ništa napraviti u Europi. Trčali smo loše, sve je bilo u grču. Imali smo čvrsti dogovor vezan za pritisak na zadnju liniju. Međutim, podbacili smo", pojasnio je i razočarano zaključio:

"Teško je tako rano ispasti, ali ovo je sigurno rezultat koji će usmjeriti tijek Rijeke. Čeka nas za tri dana prvenstvo. Hvala Armadi, razočarani smo, a još mi je više žao da smo razočarali sve naše navijače."

Pročitajte više