Kek: Idu mi na živce priče o reprezentaciji

Foto: NK Rijeka

NOGOMETAŠI Rijeke spremni su za nastavak prvenstva nakon reprezentativne stanke. Momčad Matjaža Keka u subotu gostuje kod Istre 1961 (Stadion Aldo Drosina, 15 sati) u 12. kolu.

Ime Matjaža Keka posljednjih se dana spominjalo u kontekstu preuzimanja hrvatske i slovenske reprezentacije. Rijekin trener je velika želja navijača, a hvale ga i brojni stručnjaci, no on je i dalje koncentriran samo na svoj posao.

"Dovoljno me poznajete da sami zaključite da me takve teme ne zanimaju uoči utakmice. Ne želim se stavljati u izlog, malo mi ide na živce što se sele amo-tamo, kao da se nudim", rekao je Kek, pa se okrenuo utakmici.

Rijeka na gostovanju u Puli nije izgubila osam utakmica zaredom, a u subotu će tražiti devetu prvenstvenu pobjedu ove sezone.

"Teško je reći nešto novo kad se najavljuju utakmice Istre i Rijeke. Regionalni derbi koji nosi puno emocija, prisutan je naboj i želja za pobjedom. Na Drosini nas čeka teška utakmica, bez obzira na poziciju Istre na tablici. Rijeka je njima izazovna, kao što je i Istra nama. Želim od igrača da pokažu kolektivnu igru, da s dozom agresije na travnjak pretočimo ono što smo radili proteklih deset dana", rekao je Matjaž Kek u najavi utakmice.
 

 
"Istra izgleda puno konkretnije i kvalitetnije nego što to sugerira pozicija na ljestvici. Rijeka je svima veliki motiv, a ne vidim zašto i mi ne bismo išli na glavu? Pred igrače ću staviti zahtjeve koje moraju ispuniti ako želimo doći do bodova", dodao je Kek.

Matic Črnic svoj prvijenac u dresu Rijeke postigao je upravo na gostovanju protiv Istre 1961.

"Odradili smo mini pripreme. U pripremnim utakmicama pokazali smo neke dobre i neke loše stvari. U subotu je nastavak prvenstva, jedva čekamo da počne i idemo po tri boda", ustvrdio je Matic Črnic.

 

 

 

Pročitajte više