Kek: Svi u klubu smo nekako izgubili vjeru u sebe

Foto: ActionSport/Pixsell

NOGOMETAŠI Rijeke su kolo prije kraja Europske lige remijem protiv AEK-a u Ateni 2:2 izgubili sve izglede za prolazak skupine. Iako su vodili 2:0, Riječani su na kraju morali spašavati bod i u zadnjem kolu će odigrati rezultatski nebitnu utakmicu na Rujevici s Milanom koji je razbio Austriju 5:1.

Matjaž Kek je odlično postavio igru, Rijeka je u prvom poluvremenu dominirala, ali onda se, kao toliko puta ove sezone, raspala.

"Još jednom se vidio naš glavni problem ove sezone. Kad dečki razmišljaju o igri i vjeruju u sebe, onda pokažu koliko su dobri. Ali, kad se uvuče strah, kad se počnu bojati pogrešaka, onda imamo problema. Rekao sam im u svlačionici da dok neće vjerovati u sebe i naš sustav, koji se pokazao dobrim, da neće biti dobro", rekao je Rijekin trener Matjaž Kek nakon utakmice.

"Čestitam im na 46 utakmica igre. Onda je došla ta 47. minuta kad moraš biti koncentriran, kad moraš komunicirati i mi primimo gol. Naravno da je to Grcima dalo krila, mi smo se već malo potrošili i na kraju smo imali sreće. Neki će morati malo razmisliti o sebi ako žele igrati u Europi. To je fizika, to je koncentracija i moraš igrati, evo, 95 minuta. Kao da smo svi u klubu izgubili vjeru u sebe. Stalno tražimo tko je kriv, a krivi smo svi, kao što smo svi bili zaslužni. Šteta, žao mi je jer mislim da smo odigrali jednu korektnu europsku utakmicu", dodao je Kek.

"Prvo poluvrijeme smo igrali fantastično, mogli smo zabiti još golova, ali onda nam se desilo nešto što se ne smije dogoditi, a to je da pola minute prije poluvremena primimo gol. Znali smo da će jurnuti na nas u nastavku, grčevito smo se branili i na kraju morali spašavali bod", rekao je Filip Bradarić.

Pročitajte više