Kerić asistira, ali ne zabija: "Navijači čekaju moj prvijenac, vjerujem da ću uskoro proraditi"

HRVATSKI 25-godišnji nogometaš Andrej Kerić, član Sparte iz Praga, prokomentirao je svoje dosadašnje nastupe u momčadi kojoj je pristupio u siječnju ove godine iz Slovan Liberec.

U prvom dijelu sezone je Kerić zabio šest golova za momčad Slovana. U dresu Sparte je Vinkovčanin odigrao sedam utakmica, ali još nije uspio zatresti mrežu za svoj novi klub u Gambrinus ligi. Nekoliko puta bio je blizu, imao je dvije velike šanse u utakmici protiv Banika iz Ostrave, u kojoj je i debitirao za Spartu, te još dvije u nedjeljnoj utakmici protiv Mlade Boleslava. Obje utakmice je Sparta ipak dobila. Za vodećim Plzenom na ljestvici zaostaje za šest bodova, a u petak će u 25. kolu ugostiti Sigmu iz Olomouca.

Protiv Mlade Boleslava je Sparta u prošlom kolu slavila pobjedu 2:1. Kerić je zapucao dvije šanse, ali je dva puta asistirao za golove svojih suigrača. Opisao je utakmicu u kojoj je njegova momčad već nakon 10 minuta igre mogla voditi s 3:0.

"Bila je to teška utakmica, kao što je svatko mogao vidjeti. Osobno, odigrao sam dobru utakmicu. Najvažnije je da smo pobijedili. Istina je da smo mogli i lakše uzeti tri boda. Imao sam i ja šanse, žao mi je što nisam uspio zabiti gol", rekao je Kerić u intervjuu za klupsku web-stranicu.

*No, zato ste upisali dvije asistencije. Sigurno vas to raduje.

"Naravno, lijepo je to. No, u drugu ruku sam jako želio postići svoj prvi gol u dresu Sparte i žao mi je što mi to opet nije uspjelo. Opet, dobro je da sam i asistencijama dao doprinos. Uvijek je najvažniji uspjeh momčadi, što smo pokazali i protiv Boleslava."

*Da li vas uznemirava činjenica da još niste zabili za Spartu?

"Ne sputava me to nešto posebno, ali me ipak malo brine što toliko dugo čekam na taj gol. Čekaju na to i naši navijači, koji od mene očekuju da isporučujem pogotke. No, moram ostati strpljiv i vjerovati da ću proraditi."

*Možda se to dogodi već u petak protiv Sigme?

"Bilo bi to jako lijepo. Kamo sreće da prekinem golgeterski post i pomognem momčadi na taj način da osvoji nove važne bodove."

*Za razliku od uloge koju ste imali u Liberecu, u Sparti više djelujete iz drugog plana u napadu. Limitira li vas to?

"Da se nisam nalazio u prilikama za gol, vjerovao bih da je to glavni razlog što još nisam poentirao. No, imao sam dvije šanse i u Ostravi i u Boleslavu. Vjerujem da ću ubuduće početi pretvarati prilike u golove."

*Navijači i trener Jozef Chovanec su iskazali zadovoljstvo vašim nastupima. Lijepo je što vam pokazuju povjerenje…

"Jasno da je. U Sparti je jaka konkurencija za momčad i veliki broj kvalitetnih igrača. Ukoliko želite igrati u prvoj momčadi, morate konstantno pružati dobre partije."

*Ukoliko pobijedite Sigmu u petak, smanjit ćete zaostatak za Plzenom samo na tri boda. Plzen tek u ponedjeljak igra protiv Slavije. Prema tome, možete eventualnom pobjedom staviti dodatni pritisak na Plzen?

"Ne znam, to ovisi o Plzenu i kako će se oni nositi s tim pritiskom. Mi moramo razmišljati o našoj utakmici i kako da pobijedimo. Sve ostalo ne ovisi o nama. Ukoliko želimo osvojiti naslov prvaka, morali bi pobijediti u svim ostalim utakmicama do kraja prvenstva", zaključio je Kerić.

Pročitajte više