Kerum kao Mamić: Nema prodaje, s Ibrom idemo po četvrtfinale Europa lige!



IAKO JE prije svega mjesec dana, kada je Hajduk za protivnika dobio bukureštanski Dinamo, predsjednik Svaguša izjavio kako im je jedini cilj ove sezone osvojiti naslov prvaka države, dok Europu smatraju tek sekundarnim natjecanjem, apetiti splitske uprave naglo su porasli.

Tako je splitski gradonačelnik i jedan od većinskih vlasnika Bijelih, Željko Kerum, poslije odličnih igara Hajduka u europskim pretkolima, posebice na domaćem terenu, izjavio kako je cilj Hajduka ove godine ulazak među osam najboljih momčadi Europa lige.

"Ove godine slavimo sto godina kluba i cilj nam je uz osvajanje Kupa i prvenstva Hrvatske ući u četvrtfinale Europa lige. Želimo ostvariti maksimalan mogući uspjeh ove sezone i svaki će igrač za to biti posebno stimuliran", izjavio je Kerum za JL.

Kad je riječ o prodaji Senijada Ibričića, gradonačelnik je odlučan:

"Nema prodaje, ni njega, ni ijednog drugog igrača. Jedino možemo pričati o pojačanjima."

Njegov veliki prijatelj i predsjednik kluba Joško Svaguša sličnog je mišljenja.

"Deset milijuna već bi nas potaknulo na razmišljanje, to su naša dva godišnja proračuna. No, zbog ove ponude Turaka se ne isplati odustati od svojih zamisli, jer dosta smo krvi prolili da podignemo momčad na razinu na kojoj smo sada. Preuzeli smo klub na 14. mjestu i malo-pomalo dizali se rezultatima, na koncu bili drugi i osvojili Kup. Ušli smo u Europa ligu i moramo postati prvaci, a za to su nam potrebni svi na okupu, barem do prosinca", zaključio je Svagi.

Pročitajte više