Kerum postaje vlasnik Hajduka?

AKTUALNI hrvatski prvaci uskoro bi mogli dobiti vlasnika. Nakon što se donese novi Zakon o sportu, Željko Kerum mogao bi postati vlasnik ili suvlasnik Hajduka.

"Spreman sam pomoći Hajduku, zasad kao sponzor, ali ne samo ja već sam uvjeren da bi se odazvali i mnogi splitski uspješni gospodarstvenici kao vlasnik lanca Tommy Mamić, Svaguša, Buljubašić. Ali prvi potez moraju napraviti ljudi iz Hajduka! Splitske gospodarstvenike treba pozivati, a ne prozivati." - izjavio je novinaru Jutarnjeg lista splitski poduzetnik Željko Kerum,  vlasnik istoimenog trgovačkog lanca.

Na novinarsko pitanje o tome je li zainteresiran za kupnju Hajduka, Kerum ostavlja i tu mogućnost.

"Zašto ne, možda će i to biti moguće. Ne samo Željko Kerum, nego i netko drugi. Ali naravno, tek kad odnosi u sportu budu raščišćeni, kad sve bude stavljeno na svoje mjesto. Eto, stalno se govori o tom Zakonu o sportu koji bi trebao sve u vrhunskim klubovima izvesti na čistac, njihovu poziciju napraviti transparentnom." - kazao je Kerum te dodao kako bi Hajduk trebao dobivati pomoć i prije nego novi zakon uđe u saborsku proceduru.

"Uvjeren sam da su splitski poduzetnici i voljni i sposobni pomoći Hajduku." - zaključio je Kerum.

Kerum je već i prije sponzorirao sportske klubove, međuostalima rukometaše Splita, košarkaški klub Solin, plivački klub Solin, Blanku Vlašić i mnoge druge, tako da ne bi bilo ništa čudno da Kerum pomogne riješiti tešku financijsku krizu koja vlada na Poljudu.

Pročitajte više