"Keruma za Hajduka!"

"IDEJA se čini OK, ali to je sve što ću vam reći. Imam previše posla, previše obveza da bih svoje vrijeme trošio na davanje izjava medijima." - poručio je Željko Kerum, Hajdukov financijer iz najluđih privatizacijiskih snova.

Pretvorba hrvatskih klubova u dionička društva sa sobom je osim polemika oko opraštanja dugova državi, donijela i brojne teorije o tome kako bi trebao izgledati reprezentativni Hajduk. Ivica Šurjak ponudio je model koji će podržati većina dalmatinskog puka, a u kojem je glavna uloga rezervirana upravo za Željka Keruma.

"Spomenuo sam ga kao jednog od mogućih kupaca Hajduka, zašto ne? Iako, nisam nikada s njim o tome razgovarao, već sam ga samo uzeo kao primjer poznatog poduzetnika. Volio bih da, kad jednom dođe taj dan, Hajduka kupi čovjek koji u taj posao neće ulaziti samo novcem, nego i srecem. Hajduk je više od kluba, svi ga imamo u duši i brinemo za njega. Zato bi bilo dobro da novi gazda bude čovjek koji dobro razumije što znači Hajduk, da to nije samo jedno nogometno društvo, nego simbol nečega što je puno više od samog sporta." - nostalgičan je bivši šef poljudske struke.

Splitski Abramovič Bandićevskih manira idealan je prototip čovjeka za modernizaciju Hajdukova pogona. I poslovanja. "Naš čovik, ako tako mogu reći. Zato sam upravo njega spomenuo, isto kao što spominjem i Todorića, ili nekog trećeg poduzetnika kojem Hajduk teče kroz žile."

Domaćin, a k tome i dovoljno bogat, idealna je opcija, slaže se splitski lobi. No, dogodi li se Splitu neki izvorni sibirski Abramovič, Kerumovi milijuni neće moći parirati.

"Jest, može se dogoditi da dođe neki Abramovič, iskrca stotinu milijuna eura i onda je priči kraj. Zato držim palčeve ovoj našoj, domaćoj akciji, uvjeren sam da slično misle i navijači. Također mislim da u procesu privatizacije ne treba žuriti." - dodaje Šurjak. Njegove se riječi prepričavaju na početku radnog tjedna. Kao i pohvale Vuliću i Ercegu na račun dosad obavljenog posla. "A jedva čekam da Rukavina proradi." - poput djeteta zavapio je, govoreći za Slobodnu Dalmaciju.

Kerum je ostao zagonetan po pitanju planova, ali ne i po pitanju Ivice Šurjaka. "Izuzetno cijenim gospodina i misilm da je njegovo razmišljanje u redu." - kazao je. I iako članovi uprave na čelu s uvijek budnim direktorom Fredijem Fiorentinijem ne pridaju veću važnost pričama iz splitkog đira, predsjedniku Grgiću one bi mogle uljepšati jutro..

"Ti razgovori iz kafića nisu nikakav zvanični stav. Postoji uprava kluba i 300 čuda, transformacija kluba tek će se izvršiti. U sadašnjim uvjetima ta je priča deplasirana. Cijenimo Šurjaka baš kao i gospodin Kerum, no kad on postane vlasnik kluba onda može prstom uprijeti i reći hoću tog i tog za direktora. Svaki gazda ima svoju viziju, ali o tom možemo govoriti tek kad netko postane Hajdukov gazda" - priča nam Ferante Colnago, član Hajdukove vlade.

D.R.
Foto: Mape

Pročitajte više