Ketsbaia: Došao sam po bod, ne mogu s Hrvatima igrati fensi nogomet

IZBORNIK Gruzije Temouri Ketsbaia u Split je stigao raspoložen i prilično optimističan.

"Glupo mi je  reći da nas protiv Hrvatske čeka teška utakmica, kada su sve za nas teške: Protiv Grčke, Hrvatske ili Malte"

Kao što je i rekao, za njega i ovu momčad Gruzije nema laganih utakmica, samim time nema ni smanjenja, ali ni povećanja napora u pripremi utakmice. Ketsbaia je svjestan da je dobro posložio momčad, ali i da ga na Poljudu očekuje pakao.

"Glupo mi je uopće reći da nas protiv hrvatske očekuje teška utakmica, kada su sve utakmice za nas teške, bilo protiv Grčke, Hrvatske ili Malte. U Tbilisiju smo napravili veliku stvar, povijesnu. Uspjeli smo pobijediti desetu reprezentaciju svijeta i sigurno da smo se napunili samopouzdanjem. Ipak, vjerujem da nas sutra očekuje ipak jedna drugačija utakmica, ali
daleko od toga da mi nemamo neka očekivanja", rekao je na press konferenciji Ketsbaia.

"Naravno da ne možemo parirati fantastičnim Bilićevim igračima"

O hrvatskoj reprezentaciji zna puno i nije htio posebno izdvajati odakle mu prijeti opasnost.

"Slaven Bilić ima fantastične igrače koji igraju u najboljim europskim klubovima. naravno da mi ne možemo parirati Hrvatskoj i da su realno puno jači od nas, ali to ne znači da ne možemo pokušati napraviti iznenađenje. Da, znam da domaćinima nedostaje nekoliko igrača, ali isto tako znam da će se zamjene koje su dobile priliku htjeti dokazati na sve moguće načine"


"Uglavnom, očekujem dobar i zanimljiv susret i naravno prepune tribine", dodao je Gruzijac.

Situacija u skupini je komplicirana.

"Nitko Hrvatskoj neće pokloniti bodove samo na račun imena"

"U ovom trenutku čak četiri momčadi imaju prilike osigurati odlazak na Europsko prvenstvu i sigurno da je tako zanimljivije. Istovremeno, velika je konkurencija i veliki pritisak. Hrvatska je po meni najbolja, ali to mora i dokazati, sigurno joj nitko neće pokloniti bodove samo na račun imena", istaknuo je gruzijski izbornik koji ističe kako bi bio prezadovoljan bodom.

U posljednje dvije i pol godine otkako je za kormilom Gruzije, Ketsbaia je vodio 11 utakmica, a od toga sedam u gostima. Samo je jednu izgubio...

"Tajna mog uspjeha: Zatvoriti sve prilaze golu i nadati se zgoditku iz kontranapada ili pogreške"

"Koja je moja tajna? Hmm... Tajna je u tome što poznajem ovu momčad i poznajem njene limite. Svjestan sam kako nemam igrače kao Hrvatska te da se ne mogu nadigravati i igrati lijep i fensi nogomet s njima ili Grcima, pogotovo na gostujućim utakmicama, ali i na domaćim. Jedini način je
zatvoriti sve prilaze golu i nadati se zgoditku iz kontranapada ili neke pogreške. da, za sada nam dobro ide i vrlo sam zadovoljan.

Gruzija u istoj formaciji kao i u prvoj utakmici, nema golmana i strijelca Kobiashvilija

Prema nekim predviđanjima Gruzija bi trebala zaigrati u 4-5-1 formaciji. U odnosu na utakmicu u Tbilisiju neće biti vratara Revishvilija, umjesto koga će uskočiti Loria. Nema ni strijelca pobjedonosnog gola Kobiashvilija, umjesto koga će vjerojatno igrati Gogua. Asistent Martsvaladze, koji je u Tbilisiju ušao s klupe u Split nije ni stigao. Na poljudski travnjak istrčat će još Salukvadze, Khubutia, Kaladze, Amisulashvili, Kankava, Daushvili, Iashvili te Dvalishvili ili Siradze.

Pročitajte više