Kevin Keegan: Premiership je dosadan

ODMAH nakon ispadanja od Chelsea u Ligi prvaka Rafa Benitez pronicljivo je zaključio da ovogodišnja sezona Liverpoola uopće nije loša i neuspješna kako mu to spočitavaju njegovi vlasnici i engleski mediji. On smatra da je teže osvojiti Premiership nego bilo koje drugo prvenstvo, čak i Ligu prvaka i da su samo sitnice tj. nesretne okolnosti (autogol Riisea) krive što Redsi ne idu na finale u Moskvu.

Da trener Redsa nije usamljen kad tako misli dokazao je jučer i njegov kolega Kevin Keegan koji je otišao još i dalje u tvrdnji da je biti uspješan u Premiershipu postala gotovo nemoguća misija: "Premier liga je došla u opasnost da čak postane najdosadnija velika liga u Europi". Trener Newcastlea žali se da mu vlasnik kluba Mike Ashley nikada ne daje dovoljno novca da pokuša ugroziti dominaciju velike četvorke. "Miljama smo daleko. Možda predsjednik misli da možemo smanjiti razliku, ali to jednostavno nije tako".

Koliko god te tvrdnje možda zvuče kao kukanje nad sudbinom i jeftino traženje alibija za promašenu sezonu, ipak je činjenica da engleski klubovi posljednjih godina vladaju Europom. Prošle sezone u polufinalu bila su čak tri kluba s Otoka i ako se to tada možda činilo samo kao slučajnost ili pak vrhunac forme u pravom trenutku, ova godina je donijela konačnu potvrdu toga - ponovo tri engleska kluba u polufinalu najelitnijeg klupskog natjecanja i sveenglesko finale u Moskvi.

Z.M.
Foto: AFP

Pročitajte više