UFC

Khabib: Conor se u borbi ponašao kao da sam mu tata, a on sin koji ne želi batine

Foto: Getty Images/Gulilver Image

IAKO JE od njihove međusobne borbe prošlo više od dvije godine, rivalstvo između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora se ne stišava. Khabib je u intervjuu za ruske medije iznio stav kako je McGregor psihički slab.

Conor je mjesecima prije borbe trash talkom nabrijavao borbu. Tako je Khabibov tim prozvao teroristima i drukerima, ismijavao je njegovu naciju i religiju, a Khabib je to sve podnosio stoički dok borba nije počela. U njoj je Dagestanac dominirao, a dokrajčio je irskog borca gušenjem u četvrtoj rundi čime je obranio pojas prvaka. Nakon kraja jedne runde Khabib je u bijesu galamio nešto prema suparniku, a vidjelo se kako McGregor govori: "bio je to samo posao", pri čemu je mislio na sve uvredljive riječi i poruke koje je uoči borbe uputio Khabibu.

"Conorov trash talk? Da, pričao je neko vrijeme. Ali čim sam ga počeo gurati i pobjeđivati, odmah je počeo s "to je samo posao" stavom. Bio sam razočaran, mislio sam da je mentalno jači. Psihologija je jako moćno oružje", rekao je Khabib.

"Kada sam ga udarao na podu i pričao mu, a on odgovarao kako je to samo posao, izgledalo je kao da mi je sin koji me želi smiriti kako bi izbjegao prave batine", zaključio je.

Khabib je nakon toga još dvaput obranio naslov, a onda se oprostio. McGregor se vratio u akciju. Nakon što je porazio Cerronea, 23. siječnja se bori protiv Dustina Poiriera. Pobjeda u toj borbi mogla bi mu donijeti ponovni napad na titulu. UFC želi da to bude ponovno borba s Khabibom, koji je pokazao naznake da bi se mogao vratiti iz mirovine.

Pročitajte više