Khabib: McGregor je skoro ubio dvoje ljudi, a mene će otac razbiti

Foto: Getty Images

KHABIB NURMAGOMEDOV u Las Vegasu je u sklopu UFC-a 229 gušenjem s leđa u 4. rundi pobijedio Conora McGregora. Pobjedom je obranio UFC-ovu šampionsku titulu u lakoj kategoriji.

Sjenu na borbu večeri bacio je incident koji je uslijedio nakon meča. Khabib Nurmagomedov izazvao je sveopći kaos jer je po završetku duela preskočio ogradu oktogona i napao McGregorovog jiu-jitsu trenera Dillona Danisa. Ubrzo je metež poprimio još veću razinu pa se neredima priključio i Conor McGregor kojeg je s leđa udario jedan od Khabibovih timskih suradnika.

Na tiskovnoj konferenciji nakon meča Khabib Nurmagomedov svoj ispad bijesa pojasnio je "napadom na svoju religiju i narodnost". Međutim, pred kamerama se prvo ispričao za izljev emocija.

"Ispričavam se. Ispričavam se Las Vegasu i cijeloj Americi. Znam da će me moj otac razbiti kada stignem kući. Ispričavam se još jedanput", poručio je Rus na početku presice i potom razotkrio pozadinu skandala.

"McGregor je pričao o mojoj religiji, o mojoj zemlji, o mojem ocu. Ne možete govoriti o religijama i narodima. Svjestan sam svoje pogreške, ali pokazao sam dovoljno poštovanja prije i nakon meča. Sve do trenutka kada sam bio dovoljno isprovociran. Sjećate li se što je McGregor napravio u Brooklynu? Razbio je autobus i umalo ubio dvoje ljudi. Zašto sada ljudi diskutiraju o mojem preskakanju oktogona?" uz čuđenje je izjavio Khabib Nurmagomedov i pohvalio se kako mu je na pobjedi telefonskim pozivom čestitao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Na koncu svojeg monologa, tijekom kojeg nije dopuštao novinarska pitanja, Rus se još jedanput ispričao za počinjen izgred. 

Pročitajte više