UFC

Khabib objasnio kako će pobijediti Gaethjea. Dotaknuo se i Miočića

Foto: Getty Images

U NOĆI s predstojeće subote na nedjelju u Abu Dhabiju održat će se novi UFC-ov event, čiji će završni spektakl biti borba između Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea.

Khabib je neporaženi prvak u lakoj kategoriji, a do posljednje, 28. pobjede stigao je u rujnu prošle godine obranivši titulu protiv Dustina Poiriera. Gaethje ima omjer 22-2 i pojas privremenog prvaka iste kategorije, koji je osvojio tehničkim nokautom protiv Tonyja Fergusona u svibnju, kad Dagestanac zbog zabrane putovanja tijekom pandemije nije mogao doći na borbu.

Khabib prvi put bez oca u kutu

Gaethje je nakon te pobjede, kao i na ovotjednom službenom sučeljavanju, odbacio taj pojas jer ga ne zanima privremena nagrada nego ona prava do koje može doći učini li ono što još nikome nije uspjelo i pobijedio Khabiba.

Nurmagomedovu će ovo biti prva borba nakon smrti oca, trenera, mentora i najboljeg prijatelja Abdulmanapa te je priznao da, iako se i fizički i psihički osjeća izvrsno, ne zna kako će mu prvi put biti u kavezu bez njega u svom kutu.

Hladne je glave analizirao Gaethjea i odao mu priznanje.

U prvoj rundi izvrstan, a kasnije ništa posebno

"On je tvrd tip, zna kako se hrvati, udarati i nokautirati. Kompletan je borac, privremeni prvak i veliko ime", rekao je Nurmagomedov, ali i iznio njegovu slabost.

"U prvoj rundi je jako, jako opasan, uz Conora najopasniji borac u prvoj rundi, ali ako govorimo o drugoj ili trećoj, tada već postaju obični borci", dodao je Khabib.

Objasnio razliku na primjeru Cormiera i Miočića

Gaethje je borilačku karijeru započeo kao hrvač, a hrvanje je Khabibovo najmoćnije oružje. Zato je Dagestanac objasnio razliku između njegovog "dagestanskog" stila i američkog, a za to je iskoristio primjer borbe između Stipe Miočića i Daniela Cormiera.

"Zna on hrvati, ali 25 minuta? Baš sam rekao Cormieru da je u posljednjoj borbi jedanput zgrabio Miočića za nogu i srušio ga, ali su se brzo vratili na noge i tako ostali do kraja borbe. Ako ja jedanput pokušam srušiti Gaethjea i on se obrani, ja ću i dalje pokušavati, i cijelu noć ako treba. Spreman sam ga pokušati srušiti i 100 puta", rekao je Nurmagomedov.

Pročitajte više